Film

Skribent

Daniel Feldt

17 maj 2009 | 16:15

Cannes på 60 sekunder - Lördag 16 maj

Här kommer en kort summering om vad som hände under den fjärde dagen av Cannesfestivalen.

Den fjärde dagen bjöd inte på något extraordinärt. Dock börjar stjärnorna sakteligen att visa sig på festivalen. Sophie Marceau, Emile Hirsch och Monica Bellucci har synts i vimlet.

Huvudvisningarna under lördagen var Ang Lees "Taking Woodstock" som tjuvvisades redan dagen innan till blandade recensioner. Den andra filmen i tävlan som visade var den franska "Un prophete" från regissören Jaques Audiard som fick applåder från kritikerna.

Som regel får alla filmer som visas på kvällen applåder. Men då är publiken oftast speciellt inbjudna och filmstjärnor. Kritikerna ser filmerna oftast på dagarna och applåderna (eller bu-ropen) är inte av artighetsskäl som det är på kvällen.

Förövrigt börjar rapporter från vad kritikerna egentligen tyckte om Jane Campions "Bright Star". Både LA Weekly och Screen International har gett filmen högsta möjliga betyg. Det är bara maj månad och redan börjar Oscarssurret kring Abbie Cornish som spelar en av huvudrollerna.

För alla som undrar över vad Quentin Tarantino gör under festivalen så kan MovieZine meddela att han var på galapremiären av ovan nämnde "Bright Star". Martin Scorsese har också visat upp sig här och där. Scorsese är i stan då han basar över Cannes Classics-sektionen där, precis som namnet avslöjas, visas klassiska filmer.

Imorgon reser MovieZine ned till festivalen och då kommer de första på-plats-rapporterna.

| 17 maj 2009 16:15 |