Film

Skribent

MovieZine

21 oktober 2020 | 14:00

22 premiärer på Disney Plus i november

Snart släpps originalfilmerna ”Lady och Lufsen”, ”Artemis Fowl” och ”Black Beauty”.
Streamingtjänsten Disney+ fyller på det svenska utbudet med allt från muppar, actionäventyr och julfilm till en inblick i Pixar-fabriken och Marvels serietidningar. Det blir äntligen svensk premiär för originalfilmer som "Lady och Lufsen" och "Artemis Fowl". Dessutom släpps ett nytt avsnitt av "The Mandalorian" varje fredag med start 30 oktober.
 
Ett abonnemang på Disney+ kostar 69 kr i månaden eller 689 kr för ett helår.
 
Läs vidare för några av månadens höjdpunkter...
 
Upplev action och äventyr med Artemis Fowl

Disneys ”Artemis Fowl”, baserad på den populära boken av Eoin Colfer, handlar om det 12-åriga underbarnet Artemis Fowl, ättling till en lång rad kriminella genier. Artemis försöker rädda sin kidnappade far, men för att göra det måste han infiltrera en uråldrig underjordisk civilisation – feernas otroligt avancerade värld. Premiär 6 november.

Anna Kendrick spelar tomtens dotter

Disneys nya julkomedi “Noelle” handlar om jultomtens dotter som älskar julen så mycket att hon önskar att hon kunde göra lika ”viktiga” saker som sin bror Nick. Han kommer nämligen att få axla sin pappas roll som jultomte i jul. Premiär 13 november.

Star Wars firar jul i LEGO

”LEGO Star Wars Holiday Special” återförenar Rey, Finn, Poe, Chewie, Rose och droiderna för en fröjdefull fest på Life Day. Rey ger sig ut på ett nytt äventyr med BB-8 för att få en djupare kunskap om Kraften. Vid ett mystiskt Jedi-tempel slungas hon iväg på en tidsresa genom älskade stunder i Star Wars filmhistoria och möter ikoniska hjältar och skurkar från alla nio filmer ur Skywalker-sagan. Premiär 17 november.

Ett djupdyk i Marvels serietidningar

"Marvel 616" utforskar Marvels rika arv av berättelser, karaktärer och skapare. Varje dokumentär, som alla har regisserats av olika filmskapare, utforskar sammanflätningen av historieberättande, populärkultur och fankultur inom Marvel-universumet. Premiär 20 november.

Ingen jul utan Lady och Lufsen

I Disneys nytolkning av ”Lady och Lufsen”, den tidlösa animerade klassikern från 1955, får vi följa med när en bortskämd hund och en tuff men älskvärd byracka ger sig ut på äventyr ihop. Trots sina skillnader kommer de närmare varandra och tillsammans lär de sig värdet av ett hem. Filmen har premiär 20 november.

Verklighetens "The Right Stuff"

”The Real Right Stuff” är den sanna historien om USA:s första astronauter, de ursprungliga Mercury 7. Den två timmar långa National Geographic-serien är ett komplement till Disney Plus-originalet ”The Right Stuff”, vars säsongsfinal har premiär samma dag, 20 november.
 
Här är alla nya filmer och serier med premiär på Disney+ i november:
 
Artemis Fowl (6 november)
Familjen Proud, säsong 2 (6 november)
Muppets Now (6 november)
Oil Spill of the Century (6 november)
Jorden anropar Ned (13 november)
Noelle (13 november)
Yo, min kompis är ett spöke (13 november)
Konstigt, men sant! (13 november)
Trulliland: säsong 1 (13 november)
Inside Pixar (13 november)
Lego Star Wars Holiday Special (17 november)
Musse Piggs underbara värld (18 november)
Lady och Lufsen (20 november)
Marvel 616: säsong 1 (20 november)
The Real Right Stuff (20 november)
Phineas och Ferb: Uppdrag Marvel (20 november)
Marvel Rising: Bandstriden (20 november)
Black Beauty (27 november)
Ultimate Supercar: säsong 1 (27 november)
Hemligheterna på zoo: säsong 2 (27 november)
Far from Home: The Adventures of Yellow Dog (27 november)
Marvel Rising: Spökjakt (27 november)
 
| 21 oktober 2020 14:00 |