Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

13 oktober 2020 | 23:55

"2 1/2 män"-skådespelerskan Conchata Ferrell är död

Skådespelerskan Conchata Ferrell somnade in i stillhet, omgiven av sin familj. Hon blev 77 år.
Conchata Ferrell har legat på sjukhus på en långtidsavdelning under flera månaders tid efter att komplikationer uppstod i samband med en hjärtinfarkt. Deadline rapporterar nu att skådespelerskan har somnat in i stillhet, omgiven av sin familj. 
 
Utöver sin hyllade tv-roll, som städerskan Berta i komediserien "2 1/2 män", så har hon även dykt upp i filmer som "Erin Brokovich", "Edward Scissorhands" och "True Romance" samt tv-serier som "The Ranch", "Cityakuten", "Grace and Frankie" och "Buffy the Vampire Slayer". Hon var också hyllad för sitt arbete på teaterscenen och vann redan 1974 en massa priser för sitt skådespel i "The Sea Horse" - och har kontinuerligt arbetat på scen i olika teateruppsättningar sedan dess.
 
Både Jon Cryer och Charlie Sheen, som spelade huvudrollerna i "2 1/2 män", har kommenterat den tråkiga nyheten via Twitter.
 
- Hon var en vacker människa. Bertas tuffa utsida var ett påhitt från manusförfattarna. Chattys värme och sårbarhet var hennes verkliga styrkor. Jag gråter för kvinnan jag kommer att sakna, och glädjen hon har skänkt till så många, skriver Cryer.
 
 
Komedifilmen "Deported", med förväntad premiär under 2021, blev Ferrells sista projekt.
 
Vilken är din favoritroll med Conchata Ferrell? Kommentera gärna nedan!
| 13 oktober 2020 23:55 |