The Ring 2002

The Ring poster

Synopsis

Journalisten Rachel Keller undersöker sin systerdotter Katies plötsliga död, och upptäcker en kuslig vandringssägen om en videofilm som börjar med en mystisk ring och fortsätter med en rad spöklika klipp. Efter filmen ringer telefonen och en röst meddelar: "du kommer att dö om sju dagar" ... Remake av det japanska originalet.
Ditt betyg
2.9 av 1,024 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Alexander Kardelo

1 januari 2008 | 00:00

Ring, ring, bara du slog en signal

Ett videoband som dödar folk? Vad har hänt med de gamla hederliga motorsågsförsedda galningarna? "The Ring" tar steget bort från de klassiska skräck-klichéerna och lutar mer åt psykologisk thriller med övernaturliga inslag. Och en mycket bra sådan, dessutom.

Det beryktade videobandet har inget omslag och ingen etikett. Det har har inte heller någon handling, men innehåller flera obehagliga bilder: döda hästar på en strand, avhuggna fingrar som rör sig, en kvinna som verkar stirra rakt på dig, och till slut en vit cirkel. Så fort Du har sett det ringer telefonen, och en röst säger "Sju dagar…".

När en ung tjej dör under mystiska omständigheter börjar hennes släkting, journalisten Rachel, gräva i fallet. Hon har också hört talas om bandet och är skeptisk till en början. Men det tar inte lång tid förrän hon hittar bandet. Och sätter det i videon. Och telefonen ringer: "Sju dagar…". När konstiga saker börjar hända runt omkring henne förstår hon sakta men säkert att rösten i telefonen kommer hålla vad den lovat. Rachel har nu en vecka på sig att undersöka vart bandet kommer ifrån, vilket kan vara hennes enda räddning.

Nu har jag sett originalet, den japanska rysaren "Ringu", och flera påstår att den är överlägsen. Själv tycker jag den bara var löjlig i jämförelse. Det finns folk som är emot remakes, jag tycker att "The Ring" är en utmärkt film och det räcker för mig. Till skillnad mot "Ringu" lyckas den skapa en allt mer läskig stämning ju längre in i filmen man kommer, varvat med ett fåtal snabba, skrämmande bilder som får en att hoppa högt i biostolen.

Som det anstår en riktig rysare ska ju alla konstiga händelser ha sin Förklaring, ett motiv, och den här filmens Förklaring är lite väl invecklad och skapar bara fler frågor för oss tittare. Mitt i filmen blir det lite väl mycket sökande på nätet, grävande i arkiv, intervjuande o allmänt snokande - som drar ner betyget till 3,5. Annars hade "The Ring" varit en klockren fyra.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (1)
2
Ganska tråkig och ospännande film numera. Watts bra i huvudrollen dock!
Läs mer
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu