Stalled 2013

Komedi Skräck
Storbritannien
84 MIN
Engelska
Stalled poster

Synopsis

Britten Christian James film med den finurliga titeln "Stalled" har beskrivits som en korsning mellan "Evil Dead" och "Phone Booth" och är ett kladdigt badrumsbesök till brädden fyllt med mörk humor. En vaktmästare, en toalett - och filmhistoriens mest otåliga toalettkö.
Ditt betyg
2.6 av 19 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Alexander Dunerfors Kardelo

6 oktober 2013 | 12:01

Skitroligt på nollbudget

Fantastisk Filmfestival 2013 - "Stalled" är en zombiekomedi gjord utan större resurser men med en enorm filmskaparglädje och en smittande kärlek till genren. Det blir garanterat skitroligt (!) när en vaktmästare blir instängd på företagstoalett medan fler och fler julfestande är ute efter att bitas.

Julafton. Firmafesten i det brittiska kontorskomplexet går mot ett tråkigt slut när gästerna förvandlas till slöa, levande döda. På damtoan gömmer sig en av de få överlevande och spånar på kreativa sätt att ta sig ut oskadd.

Inte sedan "Shaun of the Dead" har zombies framkallat så många gapskratt, och inte sedan Peter Jacksons tidiga dagar har jag sett en lågbudgetkomedi visa sådan rå potential och passion. För är det något man inte väntade sig av en skräckparodi så är det att hitta så mycket budskap och hjärta som här. Även dialogen - den namnlöse hjälten hittar en oväntad vän i den bisarra situationen - är rapp och välskriven, faktiskt av huvudrollsinnehavaren Dan Palmer själv. Allt medan zombiemakeupen och fejkblodet istället överlåts till glada amatörer som uppenbarligen brinner för sin genre och aldrig hört att "less is more". Vilket bara bygger på charmen ännu mer.

Kanske är det för blodigt, kladdigt och grabbigt för finsmakaren men ta filmen för vad den är. "Stalled" har glimten i ögat och ett bra berättarflyt som håller intresset på topp nästan rakt igenom. Vem kunde ana att brittisk toaletthumor skulle kunna bli till en så pass underhållande film?

| 6 oktober 2013 12:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Stalled
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu