Nicke Nyfiken 3 - Tillbaka till djungeln 2015

Äventyr Animerat
USA
81 MIN
Svenska
Engelska
Nicke Nyfiken 3 - Tillbaka till djungeln poster

Synopsis

Denna gång ger sig Nicke ut på ett viktigt rymduppdrag, men efter lite misslyckade apkonster kraschar han istället i Afrika. Medan Mannen med den gula hatten söker efter honom ger sig Nicke ut på upptäcktsjakt i djungeln och skaffar sig ett gäng nya vänner på vägen. När de två bästa vännerna äntligen återförenats ger de sig ut på ett nytt, oförglömligt äventyr.
Ditt betyg
2.0 av 3 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Curious George 3: Back to the Jungle
Biopremiär
12 augusti 2015
DVD-premiär
14 december 2015
Språk
Svenska, Engelska
Land
USA
Distributör
United International Pictures
Åldersgräns
Barntillåten
Längd

Recensent

Jonna Vanhatalo

10 augusti 2015 | 10:00

En barnslig men smått förtjusande bagatell

Är man på rätt humör är faktiskt den lätt enerverande, men alltid glatt energiske apan Nicke en sann fröjd att följa även om man med råge passerat fem år. Och så är alltså också fallet när jag ser denna, den tredje fristående långfilmen i vilken den mer än nådigt nyfiken Nicke åter hamnar i trubbel.
Som småbarnsmamma har jag givetvis sett de föregående två filmerna, liksom flertalet av avsnitten som tv under många år visat. Jag kan dock tyvärr så här efteråt inte säga att jag minns så mycket av dem, men tror mig faktiskt komma ihåg denna djungeltur desto bättre.

”Nicke Nyfiken - tillbaka i djungeln” är egentligen inte en märkvärdigare historia än att Nicke är tillbaka i djungeln. Han får tidigt i filmen i uppdrag att åka till rymden för att därifrån hämta en manick ur en trasig satellit som kan styra vattenbeståndet i Centralafrika och därmed hindra djungeln från översvämning. Nicke far iväg och lyckas galant med sin uppgift, men råkar under hemfärden kraschlanda mitt i den tropiska snårskogen han ämnar rädda. Mannen i den gula hatten, Nickes vän och familj ger sig ut för att leta efter sin modige lille apa, som helt obekymrat ser sin chans att skaffa nya bekantskaper bland djungelns vilda djur.

Filmen riktar sig till de mindre barnen och jag tänker mig att målgruppen torde vara från 2-3 år och uppåt. Min sexårige son Milo fann visserligen filmen vara mäkta underhållande, vilket ändå säger en hel del då han inte för länge sedan alls tjoade sig igenom ”Jurassic Park”. "Nicke Nyfiken" var, tyckte han (och jag citerar): ”Spännande, även om man hela tiden visste att det skulle sluta bra”. Till skillnad från ”Jurassic Park” förmodar jag. Dessutom hände det hela tiden mycket, varför man enligt honom bara ville se mer. Och ja, jag håller faktiskt med, det var ett väldigt högt tempo från början till slut, även om jag som den kanske något mer variationskräsne av oss, fann det hela väl upprepande efter ett tag, vilket alltså inte verkade störa honom det minsta. 

Jag minns som sagt knappt de andra filmerna, så jag låter det vara osagt hur det var med musiken i dem, men i denna fanns några riktigt trivsamma och trallvänliga trudelutter som livade upp den trevliga stämningen ytterligare. Historien måhända inte är något att hänga i granen, men den är välberättad och har flera välkomna och lagom tänkvärda budskap om samarbete, vänlighet och vänskap i sitt sköte. För de vuxna i publiken finns såklart inte så mycket att hämta då intrigen är relativt enkelspårig och skämten extremt få, egentligen finns bara ett om man räknar. Men trots det går tiden rätt snabbt tillsammans med Nicke och våra små filmentusiaster. 

”Nicke Nyfiken - tillbaka i djungeln” är en barnsligt charmig bagatell som kommer roa sin unga publik. Och ja, är vi gamlingar på rätt humör lär vi i alla fall inte ha tråkigt där vi sitter vid sidan av.
| 10 augusti 2015 10:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Nicke Nyfiken 3 - Tillbaka till djungeln
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu