En bohem i Paris 2011

Drama Komedi
Frankrike
99 MIN
Franska
En bohem i Paris poster

Synopsis

Isabelle Huppert spelar den kyliga Agathe i denna Woody Allen-inspirerade komedi om ett småborgerligt pars inrutade liv. Plötsligt kommer hantverkaren Patrick och vänder upp och ner på parets städade tillvaro med sin skäggstubbigt plumpa charm.
Ditt betyg
2.2 av 17 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Mon pire cauchemar
Biopremiär
26 oktober 2012
DVD-premiär
27 februari 2013
Språk
Franska
Land
Frankrike
Distributör
Studio S Entertainment
Åldersgräns
Barntillåten
Längd

Recensent

Jakob Åsell

23 oktober 2012 | 05:01

Franskt, fyndigt och alldeles förträffligt

Torr och sträv karaktär med undertoner av sur citron, det hade kunnat vara en flaska franskt rödvin på bolaget men än bättre en beskrivning av humorn i "En bohem i Paris", regissören Anne Fontaines ("Coco - livet före Chanel") nya komedi.

På ytan lever borgarparet Agathe och François ett perfekt liv i lyx, flärd och finkultur, de står för den raka motpolen till allt vad den vulgäre ensamstående föräldern Patrick representerar. När paret anlitar Patrick som hantverkare och dessa två parallella universum av konstgallerier respektive bikinibiltvättar kolliderar börjar den fina fasaden att rämna och stor humor uppstår.

Årets Lifetime Achievement Award-vinnare Isabelle Huppert gör en fantastisk insats som den Miranda Priestly-frostiga galleristen Agathe, som anstränger sig så hårt för att ta avstånd den burduse Patrick att hon närmast tar kål på sina egna känslor.

"En bohem i Paris" är en stram, och väldigt fransk liten komedi om klasskillnader med vassa tungor och mycket värme, en riktig söndagsfilm. Korka upp vinet och insup filmupplevelsen, skål.

| 23 oktober 2012 05:01 |