En bohem i Paris (2011)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Isabelle Huppert spelar den kyliga Agathe i denna Woody Allen-inspirerade komedi om ett småborgerligt pars inrutade liv. Plötsligt kommer hantverkaren Patrick och vänder upp och ner på parets städade tillvaro med sin skäggstubbigt plumpa charm.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: EN BOHEM I PARIS

Franskt, fyndigt och alldeles förträffligt
Torr och sträv karaktär med undertoner av sur citron, det hade kunnat vara en flaska franskt rödvin på bolaget men än bättre en beskrivning av humorn i "En bohem i Paris", regissören Anne Fontaines ("Coco - livet före Chanel") nya komedi.

På ytan lever borgarparet Agathe och François ett perfekt liv i lyx, flärd och finkultur, de står för den raka motpolen till allt vad den vulgäre ensamstående föräldern Patrick representerar. När paret anlitar Patrick som hantverkare och dessa två parallella universum av konstgallerier respektive bikinibiltvättar kolliderar börjar den fina fasaden att rämna och stor humor uppstår.

Årets Lifetime Achievement Award-vinnare Isabelle Huppert gör en fantastisk insats som den Miranda Priestly-frostiga galleristen Agathe, som anstränger sig så hårt för att ta avstånd den burduse Patrick att hon närmast tar kål på sina egna känslor.

"En bohem i Paris" är en stram, och väldigt fransk liten komedi om klasskillnader med vassa tungor och mycket värme, en riktig söndagsfilm. Korka upp vinet och insup filmupplevelsen, skål.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
VISA FLER EXTERNA RECENSIONER +
Senaste kommentarer
7730
Äntligen äntligen!!... en riktigt kass fransk film.
Jag som trodde att det inte fanns några.
Uruselt skådespelari, fjantigt och icke trovärdigt manus
samt en historia som inte alls håller ger denna franska fiaskoskapelse 1 stjärna.
Brr se den inte
David Brent
Jag älskar allt som oftast fransk film, men denna var ett rejält undantag, så jag kunde inte hålla med MZ's recensent mindre om att detta var fyndigt. Nej, detta var extremt förutsägbart, man har sett detta hundratals gånger och dessutom sett det skildrats mycket bättre än i den här filmen.

Karaktärerna som ska bära filmen och som ska engagera oss kändes verkligen mest som karikatyrer. För här möter vi den kyliga och otrevliga överklassdamen och som motpol så har vi den burduse och charmige bohemen med pengaproblem. Att de två inledningsvis avskyr varandra är något som vi också sett hundratals gånger. Att de sedan längs vägen möter varandra och finner nya sidor hos varandra och sig själva är lika förutsägbart som det är tröttsamt. Hade det funnits en charm och ett hjärta så kunde jag köpt det till viss del, men filmen är varken charmig, rolig eller rörande som den egentligen vill vara, så det blir väldigt oengagerande och nästan trist under stora delar. När sedan en annan fördom realiseras i filmen, den att en ung snygg 30-årig tjej givetvis faller pladask för en grånad 60-årig man så tappar jag allt hopp om denna film. Fördomar och klyschor matas ut på löpande band alltså och någon förträfflighet eller fyndighet slår mig inte överhuvudtaget. Snarare ett tröttsamt försök att koka soppa på spik, då vi som sagt sett allt hur många gånger som helst tidigare och på mycket bättre sätt. Nej, betyget blir en ytterst svag tvåa, mer kan jag inte sträcka mig till.

Veckans populära filmer

Visa fler