Intervju

Skribent

Alexander Dunerfors

23 februari 2013 | 20:01

Två sidor av Bornebusch

Josephine Bornebusch varvar komedi med sin första dramatiska huvudroll på bio i vår.

Det var längesen vi såg Josephine Bornebusch på bioduken, men det tar hon igen med råge. I vår är hon dubbelt bioaktuell - i romantiska komedin "Små citroner gula" som den vinpimplande bästisen Lussan, och i dramathrillern "Den som söker" som identitetssökande Tuva. Där får vi se en helt ny sida av Bornebusch, som hittills gjort sig mest känd för humorroller som den i "Solsidan".

Om man bara ska se en svensk film i år, vilken ska man välja?

- Svårt att säga, det är två helt olika genrer. Gillar man romkom ska man inte se "Den som söker", då blir man väldigt besviken. Och gillar man psykologisk drama då ska man inte se "Små citroner gula" och tro att man får det.

Det finns de som säger att humor är det svåraste man kan göra. Håller du med?

- Det måste vara komedienner som kommit på att man ska säga det, så att de låter väldigt proffsiga (skratt). Nä, jag tycker inte det är det svåraste... Visst, det är svårt med tajming, det är som musik. Sätter du inte din line där den ska sitta, så tappar du alla skratt. Har man inte tajming ska man inte hålla på med humor. Men det är alltid svårt, med alla karaktärer någonsin. Svårast av allt är att vara sig själv.

Vem skulle du hellre ha som bästa vän, Tuva eller Lussan?

- Haha, jag skulle nog hellre ha Lussan. Hon verkar mer... normal. Hon mår ju rätt bra. Det tror inte jag att Tuva gör.

En längre intervju med Josephine Bornebusch om "Den som söker" kommer närmare premiären i april. "Små citroner gula" går nu på bio.

| 23 februari 2013 20:01 |