Intervju

Skribent

Alexander Dunerfors

9 maj 2013 | 16:01

Star Trek-producenten: "Därför är vi så hemliga"

"Hade jag inte varit en del av filmen, hade jag gjort samma sak: varit uppspelt och pratat om alla möjligheter."

I veckan är det äntligen dags för USS Enterprises nästa rymdresa. Återigen hittar vi succéregissören J.J. Abrams bakom spakarna, och vår intervju med honom kan du läsa här.

Jag tog chansen att ställa några frågor till producenten bakom "Star Trek Into Darkness", Bryan Burk, om de rykten som florerat på nätet och eventuella gästroller...

Berätta om titeln, "Star Trek Into Darkness". Hur kom den till?

- Det är lustigt, för trots att det är en mörk titel så är det inte en mörk film. Men mycket står på spel i den här filmen, det blir ett riktigt drama och titeln representerar var Kirk och hans besättning är på väg i filmen: mot ett mörkt ställe. Det var idén.

Fansen har spekulerat om det mesta på nätet, tycker du att de överdriver?

- Inte alls, hade jag inte varit en del av filmen så hade jag gjort samma sak. Varit uppspelt, och pratat om alla möjligheter. Vi har haft många samtal om vad vi ska göra med filmen och vilken väg den ska ta, och förhoppningsvis kommer fansen att bli nöjda. Vi pratar inte mycket om vad vi gör, inte för att vara hemlighetsfulla men för att höja bioupplevelsen. Lamporna släcks, draperierna dras undan, du ska in på ett två timmars äventyr, det är så vi vill att det ska vara. Vi kommer att prata mycket om filmen för att få folk intresserade men vi vill inte avslöja hela upplevelsen.

Har du några gamla skådespelare som kommer tillbaka i gästroller?

- I Amerika har vi en sägning, "att åberopa den femte". Jag åberopar den femte. Det betyder att jag förbehåller mig rätten att inte svara på det (skratt).

Se "Star Trek Into Darkness" på bio från den 10 maj.

Mer om "Star Trek Into Darkness":

Intervju - Benedict Cumberbatch om att spela skurk

Intervju - Alice Eve om att hedra fansen

Trivia - 15 saker du inte visste om Star Trek

Krönika - Lever filmen upp till hajpen?

| 9 maj 2013 16:01 |