EXKLUSIVT

Skribent

Alexander Dunerfors

13 februari 2016 | 09:00

Se ”Deadpool” och du kommer att få ligga

Skådespelaren T.J. Miller garanterar ett lyckligt slut på filmdejten.
Ingen actionfilm är väl helt komplett utan en komisk sidekick. Nu är ju Deadpool själv en rapp och rolig snubbe, men ändå finns det plats åt en bästa vän och bollplank: Weasel, spelad av T.J. Miller. MovieZine träffade Miller i London för en kort pratstund om årets sexigaste superhjältefilm.

Är du ett superhjältefan? 

- Ja. Så länge den superhjälten är ”Deadpool”. 

Vad tycker du får ”Deadpool” att sticka ut?

- I serietidningsgenren är ”Deadpool” till att börja med R-rated. Något liknande har inte gjorts förut. Han är en antihjälte, han vill inte riktigt bli sedd som en superhjälte. Han finns i X-Mens universum men mest för att störa dem och reta dem. Det gör honom lite annorlunda. Vad gäller Marvelfilmer är det här ungefär så edgy det kan bli, samtidigt som den är fånig, det är en riktig komedi. Den är kul och lättsam även när det blir rått och mörkt. 

- Tonmässigt liknar den ingen annan film. När jag såg den så tänkte jag på ”Blade Runner”, ”Mad Max”, ”Chinatown” och såna filmer. Inte nödvändigtvis på ”X-Men: Age of Fantastic Four Ultron - The Prequel”. Det såg jag fram emot. Jag hade kanske aldrig gjort en superhjältefilm om det inte var den här. Den passar mig. Tror du ”Deadpool” funkar som en Alla hjärtans dag-film?

- Ja, det tror jag. Den kommer att pröva många förhållanden. Några kommer att gå på bio som ett par och ha gjort slut när de kommer ut. Andra kommer att gå dit bara som vänner och ha sex under tredje akten. Det är ett afrodisiakum. Jag vet inte om de har berättat det för dig? Men man har gjort kliniska tester. Filmen leder faktiskt till samlag mer än någon annan film i den här genren. Det är nästan garanterat att kvinnor får orgasm under filmens gång, och det händer inte ens alltid under samlag.

Jag får tro dig, helt enkelt. Är du signad för uppföljaren?

- Ja, absolut. Jag är låst till två uppföljare och tre möjliga cameos i andra filmer. Allt till minimilön. Så meddela Fox att jag ser fram emot det! Förhoppningsvis kommer folk att gilla den här filmen, den här franchisen, eftersom den är så annorlunda. Det skulle vara uppfriskande att se en ny ”Deadpool”-film varannat år.

Vad hoppas du på för din karaktär?

- Jag skulle vilja se Weasel med vapen. Han vet mycket om vapen, han är vapenhandlare. Jag skulle vilja få skjuta lite i nästa film. Men det är så kul att göra komedi, och jag är inte med så mycket i den här första delen eftersom det handlar om Deadpools ursprung. Vi måste få veta hur han blev Deadpool, vem som är hans kärlek och allt sånt. I nästa del blir det troligen mer komedi från Weasel. Och mer action, hoppas jag!


"Deadpool" går nu på bio över hela landet.
| 13 februari 2016 09:00 |