Intervju

Skribent

Alexander Dunerfors

6 september 2011 | 12:59

Peter Stormare nedtrampad av troll

Berättar om kommande filmer - och avslöjar sluten!

Han tar Norrland och snart också resten av landet med storm (ursäkta ordvitsen), med sin roll i "Jägarna 2". Men snart är Peter tillbaka i Hollywood igen, där det som vanligt är full rulle för svensken.

På fredag börjar inspelningen i Los Angeles av "Siberian Education" där han, som flera gånger förr, spelar ryss:

- Det är en amerikansk film men med en italiensk regissör, och både ryska skådespelare och några från USA. Däribland jag. Både amatörer och proffs, så det ska bli spännande. Det handlar om sibirisk befolkning och deras sätt att leva, handlar mycket om deras tatueringar och grejer, berättar Peter Stormare för MovieZine.se.

I april 2012 är det premiär för "How I Spent My Summer Vacation".

- Det är byggt på en sann historia, som hände en snubbe i Mexiko. Jag har ingen jätteroll där heller, men jag blev inbjuden av Mel Gibson som jag jobbat med en gång tidigare. Han får mycket skit på sig, men jag gillar hans grejer. Han kunde ha gjort "Hemligt vapen" eller vad fan det hette, 7:an, 8:an, 9:an, hur många som helst. Men han gjorde "Braveheart" och "Apocalypto" istället. Han gör lite udda och vågade saker. 

Vidare bland nästa års premiärer väntar "Small Apartments", i regi av Jonas Åkerlund. 

- Jonas är en fröjd att jobba med. Det blir nog en galen film. Det är Jonas, det blir galet. Far out. Vi spelade in den för ett par månader sen, så han sitter väl och klipper den nu. Min roll? Det är hemligt. Du får väl se. Det är en jävligt kul roll, jag gör en galen italienare. 

Minst lika skruvat verkar det bli i "Hansel & Gretel: Witch Hunters", en något läskigare version av den klassiska Grimm-sagan:

- Det är min första sån där 3D-film… Spelades in i Berlin av alla jävla städer… Av en galen norsk som gjorde "Död snö", Tommy Wirkola. Hans och Greta har vuxit upp och blir witch hunters. Jag spelar polischef över en stad där de är och härjar. Jävligt kul roll också. Jag blir mördad av ett troll. Ihjältrampad av ett troll, om allting går som det ska, skrattar han.

Härnäst syns han dock i ännu en annorlunda roll - som sig själv. Stormare spelar Stormare i den skruvade norska komedin "Hjelp, vi er i filmbransjen!".

- Det är en helt utflippad komedi, om en kille som dejtar en tjej, och ljuger ihop att han är filmregissör för att han ska kunna få henne i säng. De hittar på att hon ska spela mot "Stormare, du vet han svensken". De ringer till mig i Los Angeles och övertalar mig. Sen dyker jag upp och deltar i filmen. Det var bara två inspelningsdagar. Hon blir helt imponerad och han får henne till slut. 

Vilken av Stormares kommande roller ser du mest fram emot? Kommentera nedan. 

| 6 september 2011 12:59 |