Intervju

Skribent

Alexander Dunerfors

9 januari 2013 | 23:30

Jorges roll blir större i "Snabba Cash III"

MovieZine pratar med Matias Varela om Guldbagge-nomineringen till Bästa skådespelare, hans konkurrenter och rollen i "Snabba Cash - Livet deluxe".

DVD-aktuella "Snabba Cash II" har ett par vinstchanser på den kommande Guldbaggegalan. När MovieZine talar med skådespelaren Matias Varela hoppas han att den tredje filmen också kan få chans att bli Bästa film. Men han är glad över att hans insats som Jorge uppmärksammas:

- Det är så surrealistiskt att bli nominerad till en sån här grej. Jag blir jätteglad, och förvånad.

"Snabba Cash II" blev just också utsedd till den bästa svenska filmen 2012 av våra läsare.

- Åh, vad roligt! Tack, folket!

Vad säger du själv om dina konkurrenter, har du sett "Avalon" och "Lycka till och ta hand om varandra"?

- Det har jag inte. Jag känner inte till de här människorna överhuvudtaget. Eller, jag vet ju vem Johannes Brost är. Jag vet vem den här Bengt också är, men har inte sett så mycket av dem. Jag utgår ju från att någon av dem tar hem det. Men det är alltid bra att ha med ett namn som låter lite utländskt. Jag har hört att Johannes Brost ska vara jättebra i "Avalon", jag önskar honom all lycka.

Vilka Guldbagge-nomineringar saknar du för "Snabba Cash II"?

- Det hade blivit jättekul om den blev nominerad till Bästa film. Det blev inte ettan heller. Det är lite tråkigt, men å andra sidan, vi är glada för alla nomineringar som vi kan få i vår lilla "Snabba Cash"-familj. Jag vet att jag pratar för alla när jag säger det. Vi får bara hoppas att trean kan få bli nominerad till Bästa film. Nu har vi sista chansen här.

Vi pratade lite om "Snabba Cash - Livet deluxe" innan ni hade börjat spela in, men nu är ni väl nästan klara?

- Ja, och det känns jätteroligt. Det blir en helt annan historia. Det känns som att ettan och tvåan är en film, och trean är en separat film. Jag tror också tittarna kommer märka att mycket har förändrats. Jorge blir en helt annan person. Han klipper sig kort, blir vuxen, slutar ta droger. Jag hoppas och tror att den kommer att tas emot på ett bra sätt. Jag hoppas det. Vi får se! Fan vet jag? Jag har inga svar, haha. Men jag tycker den förtjänar det, Jens Jonsson är en fantastisk regissör som jag har haft turen att få jobba med. Han har varit så fantastiskt gullig att han har släppt in mig i manusprocessen, det har varit roligt att få skriva för första gången.

Vem har den största rollen?

- Jag har den största rollen, på papper iallafall. Men jag upplever inte att jag drar ett tyngre lass än någon annan. På ett sätt är birolls-Guldbaggen det stora skådespelarpriset, det är inte svårt att vara bra när man har en hel film som kretsar kring en själv. Min absolut enklaste resa hittills i min karriär har varit "Snabba Cash 3". Det går inte att jämföra hur mycket tuffare det var att göra ettan exempelvis. Mycket kretsar kring Jorge i nummer tre.

Matias Varela har chans på en Guldbagge den 21 januari. Galan TV-sänds i SVT1 från kl. 20:00.

Se alla de nominerade här »

Läs mer om priset på guldbaggen.se »

| 9 januari 2013 23:30 |