EXKLUSIVT

Skribent

Erik Dalström

26 maj 2015 | 21:15

Alexandra Daddario: "Jag vill se fler nakna män"

Vi pratar med Alexandra Daddario om nakenscener, katastroffilmer och kommande skräckkomedin "Burying The Ex".
Det är inte lätt när din nya kille verkar ha ett ex som vägrar släppa taget… och dessutom är zombie. Det är precis vad som händer Olivia i skräckkomedin ”Burying the Ex”. Vi träffade Alexandra Daddario för att prata om Joe Dante-filmen men även hennes avklädda roll i ”True Detective” och framtida projekt.

Hur skulle du beskriva din karaktär Olivia?

- Olivia är en normal tjej fast ändå lite annorlunda. Hon klickar med Max (Anton Yelchin) vid första ögonkastet och de två får genast en fin relation till varandra. Men när hon får reda på att hans ex-flickvän (Ashley Greene) är kvar i bilden och att hon dessutom visar sig vara en zombie, förändras såklart även Olivia. Jag tycker det var väldigt häftigt att spela dessa två helt olika karaktärer i en och samma. 

Hur var det att jobba med Joe Dante?

- Han har en underbar humor och är en väldigt snäll man som är duktig på sitt jobb. Men han har även en skön, ungdomlig glädje på inspelningen och han verkligen älskar att göra film. Passionen för filmen finns alltid där. Varje dag kunde man känna att han var glad över att vara på inspelningen och det smittade av sig. Jag hade så himla roligt när jag gjorde den här filmen. Sen fick vi jobba lite med improvisation vilket var kul.

Det låter som en annorlunda inspelning mot ”True Detective”?

- ”True Detective” var också en fantastisk upplevelse, men den var mer emotionell, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på karaktären jag spelade. Men sen gillade jag även den produktionen på grund av många andra anledningar. 

Hur ser du på nakenhet i tv-serier som i ”True Detective” och ”Game of Thrones”?

- Att vara naken i min scen kändes verkligt och troget till min karaktär. Woody Harrelson spelar den här normala familjefadern med ordnat liv, som är duktig på sitt jobb men plötsligt ändras den bilden helt när vi ser den här unga nakna tjejen på honom. Så ja, jag tyckte det kändes helt naturligt i historien. Och jag tycker det är okej att visa kvinnlig nakenhet, men då tycker jag att också män ska få klä av sig mer, så även vi kvinnor ska ha något att kolla på, ha ha. Närmast är du med i ”San Andreas” med Dwayne Johnson, vad kan vi förvänta oss av den filmen?

- Det är en katastroffilm, men samtidigt väldigt rolig. Det är svårt med de här ”större” filmerna, för ibland så försvinner manuset någonstans på vägen. Ju mer pengar du har, desto mer krut läggs det på explosioner och specialeffekter. Istället förloras mer av historien och karaktärerna, vilket jag tror är ett vanligt misstag. Man måste se till att karaktärerna känns levande och att man bryr sig om dom hela vägen, vilket jag verkligen tycker att de lyckades med i den här filmen, så jag rekommenderar den varmt!   

Skulle du tänka dig jobba mer med tv-produktioner framöver och är det någon speciell tv-serie som du gillar?

- Om jag börjar med att svara på din andra fråga så älskar jag ”House of Cards”! Givetvis uppskattade jag ”True Detective” också, men jag måste säga att jag framförallt är helt besatt av humorserien ”Nathan for You”. 

- Och ja, jag skulle gärna göra tv igen. Jag tycker att det är intressant, för tidigare brukade det vara att man antingen gjorde tv eller film. Men så är det inte längre och det känns underbart. Det innebär mer jobb för skådespelare, manusförfattare, regissörer och ger fler möjligheter för människor att se olika saker. Så jag tycker det är fantastiskt att man idag kan kombinera tv och film och jag gör det gärna än mer i framtiden!

"San Andreas" får biopremiär på fredag. "Burying the Ex" har sin världspremiär i sommar.
| 26 maj 2015 21:15 |