EXKLUSIVT

Skribent

MovieZine

25 maj 2015 | 18:00

"Tarantino har gjort en helt galen film"

Tim Roth om nya westernfilmen "The Hateful Eight" och Quentin Tarantinos reaktion på manusläckan.
I höst kommer Quentin Tarantinos nya westernfilm "The Hateful Eight". Filmen handlar om ett gäng prisjägare som tvingas söka skydd på samma ställe under en storm ­ och om de spänningar och det våld som det leder till. Rollerna spelas av Tarantino-favoriter som Samuel L Jackson, Michael Madsen, Kurt Russell, Bruce Dern och Tim Roth. 

MovieZine mötte Tim Roth i Cannes för att tala Tarantino och den nya filmen.

Du har gjort "Reservoir Dogs" och "Pulp Fiction" med Quentin. Har han förändrats sen dess?

- Nej, han är fortfarande 22 år gammal. Enda skillnaden är att han har fler leksaker att använda sig av nu.

Vad kan du säga om "The Hateful Eight"?

- Det är en galen film. Det är tretton skådespelare som den mesta tiden befinner sig i ett och samma rum. Ofta är vi fem-sex stycken i samma scen. Ibland befinner vi oss utomhus, men det här är som teater signerad Tarantino. Vi kom varandra väldigt nära, vi skådespelare, och nu har vi sådan separationsångest att vi skickar ständiga SMS till varandra. Inte minst Quentin, han är riktigt gråtmild.

Det blev ju bråk när manuset läckte. Berätta.

- Det var inte jag, jag lovar. Det lämnade aldrig mitt köksbord. Men hela händelsen stängde ju ner Quentin ett tag. Vi skulle precis börja spela in, och så hände det här. Det enda positiva var att det gav honom tid att skriva om lite.Ni gjorde en högläsning av manuset inför publik.

- Ja, och det var meningen att det skulle vara ett farväl till manuset. Quentin sa till dom i publiken, att ni som är här, ni är dom enda som någonsin kommer att få ta del av den här berättelsen. Sedan ändrade han sig och gjorde filmen i alla fall ­ och det har blivit en fantastisk film.

Förra året var du här i Cannes med "Grace av Monaco", som slaktades. Hur kändes det?

- Ja, vad fan gör man? Man vaknar upp, läser recensionerna, säger "oh fuck" och vet att man har galavisning och två dagar med intervjuer framför sig. Men vad fan, jag fick några dagar på Hotel du Casp, min fru kunde komma med och det var kul att vara där. Jag sa till Nicole "kom an, nu gör vi det". Och så gjorde vi det.

Du gjorde en oerhört stark regidebut med "The War Zone", om sexuella övergrepp.

- Ja, jag blev själv utsatt för det när jag var liten. Så det var ett sätt att försöka tackla det, för att kunna glömma. Men icke. I stället fick jag under fyra års tid resa runt till olika festivaler och snacka sexuella övergrepp. Nu funderar jag på att göra en film som är en sorts companion piece till "The War Zone", om en socialarbetare i New York.

Gunnar Rehlin
| 25 maj 2015 18:00 |