Intervju

Skribent

Alexander Dunerfors

12 maj 2014 | 21:30

Hugh Jackman: "Att spela Wolverine är roligare än någonsin"

MovieZine frågar ut Hugh Jackman om "X-Men: Days of Future Past" och hans sjunde insats som Wolverine.

När X-Men är tillbaka på bio är det fullt krig. Onda robotar, Sentinels, har utrotat många av världens mutanter. Enda räddningen blir att skicka tillbaks Wolverine i tiden, närmare bestämt 1970-talet, där han tillsammans med unga Professor X och Magneto kan ha en chans att stoppa kriget innan det börjar.

Hugh Jackman gör nu totalt rollen för sjunde gången men har absolut inte tröttnat, försäkrar han oss. Kolla in vår intervju med skådespelaren nedan:

Vad betyder det för dig att Bryan Singer är tillbaka som regissör?

- Det är underbart. Allt började med hans vision. Han startade inte bara "X-Men" utan hela genren. Många har följt i hans fotspår, inte minst Nolan. Att han är tillbaka 11 år efter hans senaste film, när vi försöker göra den största och mest episka versionen hittills, känns väldigt passande.

Hur har din syn på den här karaktären förändrats efter alla år?

- Jag förstår honom såklart bättre nu än då. Det är också roligare än någonsin att spela honom. Det är alltid en utmaning. Men de senaste åren tycker jag också att det är betydligt roligare att göra film, än vad jag någonsin har tyckt. Det började 2010 med "Real Steel", något klickade, och jag hittade en annan frihet på inspelningsplatsen. Det hjälper också att jag har blivit äldre, Wolverine är ju 200 år eller något, jag närmar mig.

En tredje "Wolverine"-film är på väg. Vad finns det för historier kvar att berätta?

- Det finns många. Vi tittar på alla serietidningar för inspiration. Jag vet inte specifikt vad det blir till slut. Jim Mangold har en grym idé som jag inte kan berätta just nu, men jag gissar att den blir utgångspunkten. Jag känner fortfarande att vi kan göra det bättre än sist, men det kanske alltid känns så. Det kanske är en skådespelares förbannelse.

"X-Men: Days of Future Past" har biopremiär 23 maj.

| 12 maj 2014 21:30 |