Intervju

Skribent

EvaEpic

16 januari 2012 | 23:01

Glans pratar "Kvarteret Skatan" och Laholm

MovieZine träffade Johan Glans för att höra mer om Kvarteret Skatans långfilm, och varför gänget valde att semestra i den lilla staden Laholm.

Johan Glans är i grund och botten stand-up komiker och är aktuell i Monty Pythons scenföreställning "Spamalot". Men förutom sina scen och stand-up föreställningar så blev han ett med det svenska folket i sketchprogrammet "Kvarteret Skatan". Gänget åker på semester i den kommande långfilmen "Kvarteret Skatan reser till Laholm".

Kvarteret skatan har ju gjort flera tv-säsonger och två scenföreställningar, men hur har filminspelningarna skiljt sig från tv?

- Själva inspelningen tycker jag inte har varit så vansinnigt annorlunda. Man har ju mer tid, pengar och man behöver inte spela in lika många minuter om dagen som när man gör tv. Den stora skillnaden tycker jag var i själva manusskrivandet. Vi skrev den tillsammans. Förut har vi ju bara skrivit sketcher och halvtimmes-avsnitt, men film är mycket längre än så och då måste storyn hålla.

Varför åker "Skatan"-gänget till just Laholm? Det är ju inte den mest kända staden...

- Alla undrar och vi har inget riktigt bra svar på det, haha! Med det är väl mer att det säger ingenting. Vi tyckte att det var en rolig filmtitel - vilken är den mest osexiga filmtiteln man kan tänka sig liksom. Sen passar det "Kvarteret Skatan" väldigt bra. En rolig anti-titel. Men personligen älskar jag ju Halland. Jag är ju från skåne och är komiker i grunden och jag har rest runt väldigt mycket i det området. Laholm är en jättefin stad.

Men filmen spelades inte in i Laholm, varför det?

- Det är ju det som är det ironiska. Direkt när titeln kom ut så ringde de från lokaltidningarna och Radio Halland, då fick man ju påpeka att filmen skulle spelas in på Gotland... Men det har ju med praktiska saker att göra, pengar från Gotlands filmfond och sånt där. Men vi kommer att ha en specialvisning i Laholm, då vi hoppas att vi hjälper till lite på det viset!

"Kvarteret Skatan reser till Laholm" har premiär den 16 mars.

| 16 januari 2012 23:01 |