Intervju

Skribent

Mats Karlsson

16 januari 2013 | 19:30

Därför tackade Johannes Brost ja till "Sean Banan"

Guldbaggenominerad för "Avalon" och även med i filmen alla gör sitt bästa för att glömma.

Johannes Brost har fått ett uppsving i skådespelarkarriären med filmer som "Bröllopsfotografen" och nu senast med Guldbaggenominerade "Avalon". Brost berättar för MovieZine hur han ser på vinstchanserna med sin Guldbaggenominering i kategorin Bästa manliga huvudroll.

Är du överraskad att du fick en Guldbaggenominering ?

- Det är med glädje man tar emot en sådan här nominering, måste jag säga. Jag blev faktiskt förvånad, för jag är en väldigt mjuk människa i sådana här avseenden.

Vilken Guldbaggenominering borde "Avalon" ha fått?

- Måns Månssons foto tycker jag hade förtjänat en nominering. Han använde ju inte ett enda stativ i hela filmen. Det var rätt fräckt gjort.

Hur ser du på konkurrensen med din nominering? Du har Bengt CW Carlsson och Matias Varela emot dig.

- Jag har ärligt talat inte sett någon av filmerna, så jag har dålig koll på vad jag egentligen kämpar emot.

Hur har reaktionerna varit med "Avalon"?

- Det har varit bra och det har kommit från olika slags människor. För inte så länge sedan stod jag på en gata och skulle göra en intervju, då kom det fram tre unga tjejer i tioårsåldern och sa: Titta, det är ju han som är med i "Avalon"! Då blev man chockad, för man trodde ju att de snarare skulle säga "Sean Banan", haha.

På tal om "Sean Banan", får jag passa på och gratulera till vinsten i vår omröstning Årets sämsta film där "Sean Banan inuti Seanfrika" krossade konkurrenterna. Hur känns det att samtidigt bli både hyllad och sågad?

- Haha! Ja, men så är det i filmbranschen. Man vet aldrig vad slutresultatet blir när man spelar in. Det är bara att acceptera.

Om vi försöker ta fram det positiva med "Sean Banan", vad skulle det bli?

- Jag tyckte att det var en rolig karaktär jag fick göra, en halvt rasistiskt ambassadör som springer omkring i svensk folkdräkt. Sedan i slutet händer det något som är ganska kul. Jag får en vändning där som jag tycker är intressant. Det var därför jag tackade jag till den här rollen.

Se alla de nominerade här »

Läs mer om priset på guldbaggen.se »

| 16 januari 2013 19:30 |