Intervju

Skribent

Anders Eklöf

2 april 2022 | 19:00

Ben Schwartz om rollen som Sonic: "Känns fortfarande surrealistiskt"

MovieZine fick ett samtal med skådespelaren Ben Schwartz, som lånar ut sin röst till huvudrollen i "Sonic the Hedgehog ".
Skådespelaren Ben Schwartz blev känd som Jean-Ralphio i tv-serien "Parks & Recreations" från 2009 och har sedan dess gjort rösten till Fnatte (eller Dewey på engelska) i "DuckTales" från 2017 och inte minst som huvudrollen i "Sonic the Hedgehog" från 2020.
 
I samband med premiären av "Sonic the Hedgehog 2" (1 april) fick MovieZine ett samtal med Ben Schwartz om hur han förbereder sig för att bli Sonic, hans relation till karaktären och vilka andra spelfigurer han skulle vilja spela.
 
Först och främst, hur snabbt kan du springa?
 
Jag kan springa 500 kilometer i timmen. Jag är faktiskt snabbare än Sonic, men nu sitter jag ner och har sprungit typ hela dagen.
 
Hur skulle Ben som barn reagera om Ben från framtiden dök upp och berättade att du är rösten till Sonic?
 
- För det första skulle unga Ben bli helt chockad att tidsresor är möjliga. Han skulle typ säga "varför använder du det för att berätta om Sonic? Vad är det som pågår?". Sen tror jag inte ens skulle förstå. Jag växte upp i Bronx utan att känna några skådespelare eller någon som sysslade med dubbning. Det är typ som att säga att man vill bli astronaut. Det är liksom ett omöjligt jobb som ingen jag kände gjorde. Jag var också ett stort fan av Sonic som liten. Min kompis hade Sega Mega Drive, som jag gick hem till hela tiden för att spela. Bara tanken på att jag skulle bli rösten till den här karaktären skulle få mig att smälla av. Det är fortfarande väldigt surrealistiskt. 
 
Se hela intervjun med Ben Schwartz här:
 
 
Hur förbereder du dig inför att du ska in i inspelningsbåset och bli Sonic? 
 
- Jag dricker en hel del grönt te för att få i mig lite koffein, så att jag kan prata väldigt snabbt och försöker vara ett väldigt exalterat barn. Sen upptäcker jag ofta att det är ganska lätt, eftersom jag får skådespela framför inspelat material, så att jag till exempel pratar med Jim Carrey som Dr. Robotnik. Det är väldigt skoj, men en av de största sakerna som håller igång mig är att jag försöker få in skämt som passar och samtidigt visar hjärta.
 
Fick du vara med på inspelningarna någonting?
 
- Nej, vilket var en stor besvikelse eftersom de spelade in på Hawaii den här gången. Jag försökte säga typ "kan inte jag komma förbi och säga hej, i alla fall?" och de sa så klart "nej". Jag fick dock se filmen flera gånger innan de andra eftersom jag skulle spela in röster, men vi får se i nästa film.
 
Idris Elba spelar Knuckles i den här filmen. Hur är han som person?
 
- Jag fick faktiskt aldrig träffa honom, men jag hoppas att vi får träffas på en premiär då jag är ett stort fan av honom. Jag tycker att han skötte sig så bra i filmen. Röstskådespel är väldigt annorlunda från vanligt skådespel. Du kan vara en fantastisk skådespelare och samtidigt ha problem i inspelningsbåset, men han klarar av båda.
 
Har du några roliga minnen från inspelningen?
 
- Jag tänker framförallt på hur mycket referenser jag försökte få in och jag är stolt att jag lyckades med så många. Det finns en del referenser till sånt jag gjort tidigare, som till exempel "Parks & Recreations" och "DuckTales". Jag försöker alltid få in referenser till 90-talsfilmer, då det var då Sonic-spelen kom och jag tänker också att Sonic såg en del såna filmer innan han blev en hjälte. Sen finns det så klart en hel del referenser till spelen igenom hela filmen. Jag älskar att slänga in massa godsaker till fansen.
 
Om du fick möjlighet att spela någon annan karaktär från ett spel, vem skulle du välja?
 
- Åh, bra fråga! Jag spelar en hel del tv-spel, men på 90-talet när jag var liten var det allt jag gjorde. Nu spelar jag tv-spel och jobbar. Jag älskar verkligen rollspel och det finns ett som heter "Chrono Trigger" som jag avgudar, så där skulle jag vilja spela vem som helst. Jag skulle egentligen göra vad som helst, så listan skulle aldrig ta slut. Jag har inte röstskådespelet i ett spel tidigare, men jag är peppad på att hitta något som passar.
 
"Sonic the Hedgehog 2" har svensk biopremiär den 1 april.
 
Tycker du att Ben Schwartz passar som Sonic?
| 2 april 2022 19:00 |