Colombianos (2012)

Drama

 Visa synopsis

Hopp, glädje och en nypa kokain

MovieZine RatingMovieZine RatingMovieZine RatingMovieZine RatingMovieZine Rating

Recension av Angelica Capitao
(info@moviezine.se)

#GIFF 2012 "Colombianos" är en gripande film som berör och tar tag i åskådaren. Den är stundtals oerhört sorgligt men trots det är filmen fylld av kärlek och värme.

I Stockholm lever Fernando, som har colombianska rötter, i sin egen verklighet. En verklighet som är kantad av droger och alkohol, ett missbruk som aldrig verkar nå sitt slut. På inrådan av sin mamma Olga som nu är förtvivlad och känner sig skyldig till Fernandos beroende och är desperat på en förändring, åker Fernando till Medellín i Colombia. I Medellín bor Fernandos äldre bror Pablo som studerar till läkare.

Pablo har gjort upp en plan, Fernando har sex månader på sig att bli frisk från sitt beroende. Fernando kämpar med sin avgiftning men han faller ändå i gamla fotspår flera gånger. Stundtals är kampen hopplös, men den har sina ljuspunkter. Vi får vittna om ett broderligt band som är starkt och en medmänsklighet som sällan ses.

Kampens effekter genomsyrar filmen och det känns som en verklig skildring av en missbrukares liv med både höjd- och lågpunkter; den tomma blicken på parkbänken i Stockholm och glädjen när han finner en herrelös hund i Medellín. Fernandos kamp påverkar även den passionerande Pablo, som vill göra sin plikt som storebror, men inser att det kan vara omöjligt att få Fernando nykter.

"Colombianos" är en gripande film som berör och tar tag i åskådaren. Den är stundtals oerhört sorgligt men trots det är filmen fylld av kärlek och värme. Trots allt elände får man en känsla av hopp bland all förtvivlan.

Gillar du denna film?

Är du peppad för denna film?

3 är redan peppade!

Filmfakta

  • Originaltitel:Colombianos
  • Land:Sverige
  • Språk:Spanska, Svenska

Regissör