Film

Skribent

Andreas Samuelson

27 oktober 2022 | 20:00

Zombieklassikern ”Night of the Living Dead” får ny uppföljare

Nu kommer ännu en film som följer upp George A. Romeros zombiefilm från 1968.
Den banbrytande, svartvita rysaren banade inte bara väg för andra zombiefilmer utan fick en rad uppföljare, de flesta regisserade av Romero själv. Den senaste, ”Survival of the Dead”, kom 2009 innan Romero avled 2017.
 
Nu kommer en ny uppföljare som ska regisseras av Nikyatu Jusu, som regidebuterade med kommande rysaren ”Nanny” som vann pris på Sundance-festivalen tidigare i år. För manuset står LaToya Morgan som skrivit för ”The Walking Dead” och även skapat ”Duster” tillsammans med JJ Abrams, skriver Deadline.
 
- Originalversionen av ”Night of the Living Dead” resonerar fortfarande med oss än idag. Varje era har den zombie den behöver och just nu reflekterar zombies hur människor behandlar varandra och visar vem som verkligen är monstret, säger Jusu.
 
Filmens handling är fortfarande okänd men tanken är att förhoppningsvis ska bli starten på en ny franchise. Men enligt Jusu ska man inte hålla tillbaka:
 
- Originalet är en av de stora milstolparna inom skräckgenren. Jag är oerhört exalterad att få leka i samma sandlåda som George Romero skapat och estatisk att få höja ribban och testa gränserna men den här spännande, nya storyn.
 
Från och med imorgon kan du se zombieklassikern på SVT Play - perfekt inför Halloween och den nya filmen.
| 27 oktober 2022 20:00 |