Film

Skribent

Alexander Svensson

19 april 2024 | 18:30

Zack-attack! Det kan bli hela sex "Rebel Moon"-filmer!

Svalt mottagande till trots så har Snyder fortsatt stora planer för sitt egensnickrade sci-fi-universum.
Zack Snyders svulstiga “Rebel Moon: Part 2 - The Scargiver” släpps på Netflix idag, och ska stå för avslutningen på den berättelse som påbörjades i förra årets “Part 1: A Child of Fire”. Men Zack Snyder är en ambitiös herre, och verkar inte ha några planer på att överge sitt mörka sci-fi-universum. Han har tidigare teasat en tredje film, och nu meddelar han i en intervju med RadioTimes att det eventuellt kan bli så många som sex stycken.
 
- Jag antar att fyra stycken är rimligt. Fyra eller sex filmer, beroende på… jag antar att det är huruvida vi gör två filmer varje gång vi ska göra en, det är det som är frågan.
 
 
Snyder funderar också på om publikens förväntningar fortsättningsvis kommer vara att få två “Rebel Moon”-filmer tätt efter varandra:
 
- Vi pratade om det för någon dag sedan, och jag kände att, kommer publiken bli besviken om de bara får en “Rebel Moon”-film nu? Skulle de känna, “Åh, det är en nu? Bra.”
 
Om man ska gå efter “Rebel Moon”-filmernas mottagande så är det kanske inte så många som verkar överdrivet taggade på fler filmer överhuvudtaget. Samtidigt så verkar ju åtminstone den första filmen blivit en tittarsuccé (enligt Snyder själv så drog den fler tittare än vad "Barbie" gjorde på bio), så intresse kanske finns trots allt. Dessutom har "The Scargiver" fått (något) bättre mottagande än "A Child of Fire", särskilt här på MovieZine där vår recensent gav den hela 4/5 i betyg.
 
 
Vill du hänga med bland alla rebeller och alla månar så finns "Rebel Moon: Part 2 - The Scargiver" att streama på Netflix från och med idag.
 
Vad tycker du, hur många fler “Rebel Moon”-filmer behöver världen?
 
| 19 april 2024 18:30 |