Film

Skribent

Mats Karlsson

31 mars 2012 | 17:01

Worthington: "Ge mig 10 miljoner så berättar jag allt"

Sam Worthington är bioaktuell med "Wrath of the Titans" och blickar framåt mot uppföljarna av "Avatar". MovieZine har träffat honom.

MovieZine träffade Worthington i centrala London där vi diskuterade "Wrath of the Titans", föregångaren "Clash of the Titans" och "Avatar 2", eller rättare sagt försökte jag åtminstone få honom att göra det.

Du var inte alltför nöjd med din egen insats i "Clash of the Titans" där du sa att du gjorde en blek rolltolkning. Så gör du en bättre insats i "Wrath of the Titans"?

- Förhoppningsvis kommer folk att tycka att det är en bättre film. Den första filmen var mest en resa tack vare all action den hade och där jag själv var en väldigt arg och hämndlysten karaktär. I denna film har tio år förflutit och min karaktär har mer ansvarsfullhet i och med sin pojke på 10 år. Det hoppas jag att det kommer innebära att jag tar med mer kvalitéer till Perseus än vad jag gjorde med "Clash of the Titans".

Du återförenas med Ralph Fiennes och Liam Neeson, men du får även bekanta dig med några nya ansikten som Toby Kebbell. Var det svårt för honom att komma in i gänget?

- Liam, Ralph och jag är vänner nu, så vi behövde inte köra med anteckningar. Man känner sig ganska säker när man är bland vänner. Med Toby som var ny var det inga problem, för vi har samma uppfattning om den här branschen. Han är en jordnära kille som kommer väl förberedd och förstår betydelsen med en blockbuster. Så det var en enkel uppgift att jobba med honom. Det var som att sätta på sig handsken.

Toby Kebbell var ganska tveklöst filmens stora humoristiska behållning.

- Ja, vi behövde ha en ljuspunkt. Filmen är ganska rå så vi behövde verkligen lite humor och låta publiken få chansen att andas mellan de allvarliga bitarna. Det var något Jim (James Cameron) lärde mig i "Avatar". Toby förstod det på en gång, han är ju en talangfull skådespelare. Han vet att humorn har sin plats och sitt syfte. Det var därför vi valde honom till att spela Agenor.

Vad var roligast under inspelningen?

- Jag älskar att göra den här typen av filmer, för mitt jobb är att underhålla en publik. Man förstår vad det handlar om när man springer genom skogen där man kommer ha en cyklop i hälarna på bioduken. Man fattar då vad man håller på att skapa och försöker därför hålla huvudet kallt för publiken som ändå betalar pengar för filmen. Varje dag nyper man sig själv för att påminna sig att man verkligen får göra det här. Man är som en liten kille på lekplatsen, men med skillnaden att man har en väldigt krävande publik.

Du nämnde tidigare "Avatar", där du och Jim håller på och jobbar med uppföljarna.

- Jim håller på med det. Jag får bara hänga på resan.

Så du är än så länge inte involverad med "Avatar 2"?

- Vad kan jag säga. Jag kan berätta hela storyn om du vill det. Ge mig 10 miljoner dollar så berättar jag hela storyn, hehe.

Jag är nyfiken på hur stor din roll kommer att vara i uppföljaren. Kommer den vara mindre eller större?

- Som jag sa, hosta upp pengarna, broder! Jag tar kontanter eller checkar, om du föredrar det.

När kommer inspelningen att dra igång?

- När Jim ringer mig. Det är Jims värld så det är upp till honom. Han håller just nu på med att utforska havets botten, men det är upp till chefen.

Om vi ser till dina filmroller är det lätt att tro att du gillar action och äventyr. Är det ditt eget val eller är det bara slumpen att det har blivit så?

- Jag har valt det, för det är min egen karriär det handlar om. Jag väljer filmer som jag själv skulle vilja se. Du å andra sidan får se filmerna gratis som jag inte alls gillar. Jag önskar att du skulle få betala för det du ska se, för du skulle du antagligen uppfatta filmerna annorlunda. Mitt jobb är att underhålla publiken och när man tänker på min unga brorson som betalar sin surt fördärvade pengar för att se filmerna han ser fram emot, det gör att jag gör mitt bästa så att han och andra ska få något som är värt pengarna. Så om någon dikterar villkoren för min karriär är det min brorson.  

Kolla även videon där Worthington försöker få mig att hosta upp 10 miljoner dollar:

| 31 mars 2012 17:01 |