Film

Skribent

MovieZine

2 juli 2017 | 21:00

Sydney är ödelagt i svenska post-apokalyptiska kortfilmen "Waltzing Tilda"

Operahuset vandaliseras, kända landmärken demoleras och kaniner pratar i dystopiska dramakomedin "Waltzing Tilda". Kortfilmen är skriven och regisserad av Jonathan Wilhelmsson från Mockfjärd och skapades tillsammans med hans klasskamrater på Sydney Film School i Australien.
Handlingen kretsar kring Tilda; den sista människan på jorden, och hennes äventyr i ett ödelagt Sydney tillsammans med sin talande – och svärande – kanin, Shane.
 
- En stor del av det som lockade med att göra filmen var att se om vi på en väldigt begränsad budget kunde återskapa en miljö som oftast är reserverad för stora Hollywoodproduktioner, förklarar Jonathan.
 
- Vi spelade in scener mitt i Sydney bland tusentals människor och bilar som jag sedan digitalt målade bort för att lämna Tilda ensam kvar.

Filmen som är en samproduktion med Film i Dalarna hade sin premiär på the 25th Sydney Film School Festival i december där den bland 180 filmer vann pris för bästa film, bästa regissör, bästa producent, bästa klippare samt publikpriset. Festivalen gästades av "Mad Max"-regissören George Miller.
 
 
Filmen har nu släppts online och Jonathan har kontaktats av en erfaren Australisk producent om att utveckla projektet till en långfilm.
 
- Det är såklart drömmen att göra en långfilm! Jag håller på att utveckla ett manus men det är ännu ganska tidigt i processen.
 
 
Vad tycker ni om "Waltzing Tilda"? Lämna en kommentar nedan.
| 2 juli 2017 21:00 |