Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 november 2023 | 08:45

Vill höja kvaliteten på Disney-filmerna: "Vi har tappat fokus"

Disney-chefen Bob Iger tycker att studion har satt kvantitet före kvalitet.
Häromdagen kunde vi läsa om att Netflix lovar färre men bättre filmer. Nu går Disney i samma spår.
 
En rad filmer från studion har underpresterat det senaste året, och Disney-chefen Bob Iger känner pressen. Hollywood Reporter rapporterar från onsdagens möte med aktieägarna.
 
- Det är tydligt att pandemin har skapat många kreativa utmaningar för oss. Samtidigt ökade vi antalet produktioner, och jag har alltid känt att kvantitet kan påverka kvaliteten negativt. Det är exakt vad som hände. Vi tappade fokus, säger Iger.
 
 
Trots den enormt framgångsrika "Avatar: The Way of Water" har Walt Disney Studios sett filmer som "Haunted Mansion" och "Indiana Jones 5" underprestera på bio. På streamingtjänsten Disney+ gjorde man dessutom en förlust på 387 miljoner dollar, skriver Variety.
 
Under 2024 planerar man att dra ned på utgifterna på "innehåll" (filmer, serier och sport) till 25 miljarder dollar. Med fokus på kvalitet framför kvantitet:
 
- Nu kavlar vi upp ärmarna för att göra just det. Vi har fantastiska historier att berätta. Och jag känner mig optimistisk. Vi har både starka uppföljare framför oss samt nya, originella filmer som "Önskan" som släpps inom kort. Det känns bra. Men jag är medveten om att vi inte levererat den kvalitet som man förväntar sig av oss.
| 9 november 2023 08:45 |