Film

Skribent

Mats Karlsson

4 december 2012 | 20:01

Vad tycker kritikerna om "Hobbit"?

De första recensionerna av den första filmen i Peter Jacksons trilogi har dykt upp på nätet.

En av årets mest emotsedda filmer är tveklöst Peter Jacksons "Hobbit: En oväntad resa" och nu har äntligen de första recensionerna dykt upp.

Hollywood Reporter: Hardcore-fans kommer att sluka Peter Jacksons filmatisering av Tolkiens bok, även om filmen är långdragen.

Variety: Levererar mer än vad som gjorde hans tidigare trilogy så tilltalande, men erbjuder inte tillräckligt mycket nytt för att berättiga tre filmer. I alla fall inte baserat på den första alltför långa filmen.

Playlist: En löjlig inledning som övergår till ett rafflande episkt actionäventyr. En del actionscener är lika förbluffande och underbara som i "Avatar", "Hugo" och "Berättelsen om Pi".

Collider: "Hobbit: En oväntad resa" är en klassisk äventyrsresa produktionsmässigt: fullproppad med färgstarka karaktärer, läckra miljöer och massvis med action. Det enda negativa är de tekniska bitarna.

Slashfilm: "Hobbit: En oväntad resa" är väldigt underhållande. Jackson-fans, Tolkien-fans och "Sagan om ringen"-fans kommer gilla det. Men den är lång och ojämn, som hindrar filmen att nå upp till nivåerna hos "Sagan om ringen"-trilogin.

CinemaBlend: "Hobbit: En oväntad resa" känns i första halvan som en kortfattad story, som har blivit alltför utdragen.  Den anpassar sig till en mer njutbar rytm, ett äventyr som är en tillräcklig ursäkt för att göra ett återbesök till Midgård.

Aftonbladet: Filmen är en efterlängtad resa och en mäktig bioupplevelse.

Premiären närmar sig med stormsteg och för att reta upp gommarna ännu mer har man släppts tre nya klipp från "Hobbit: En oväntad resa". Kolla in klippen nedan.

| 4 december 2012 20:01 |