Film

Skribent

Alexander Dunerfors

25 juli 2013 | 23:30

Ur arkivet: Till sängs med Lee Daniels

MovieZines Daniel S. Ogalde gör vad jobbet kräver (om det så innebär att hoppa i säng med en Hollywood-regissör).

I sommar fyller MovieZine 10 år! Det firar vi med att lyfta fram några av de största, roligaste eller märkligaste intervjuer som vi varit med om under det senaste decenniet.

Mycket märkligare än vårt möte med Lee Daniels blir det nog inte. Den trötte regissören bakom "Precious" orkade inte stiga upp ur sängen när han besökte Stockholms Filmfestival. Resultatet? Vår första och hittills enda sängintervju.

Ur intervjun med Lee Daniels (november 2009):

- Låt mig bara säga, min publicist har avrått mig från det här. Men jag är jetlaggad och känner att det är ett annorlunda sätt att göra en vacker intervju med dig. Vi ska inte spela in en porrfilm utan genomföra en professionell intervju, säger Daniels till vår reporter Daniel S. Ogalde.

Vad kände du när du läste boken som "Precious" bygger på?

- Jag var verkligen omskakad. Den tog mig till ett mörkt ställe, jag skakade, och höll boken nära mig. Nästan som en älskare, den var en del av mig länge. Jag saknar ord för att beskriva hur jag kände mig.

Hur hittade du Gaby?

- Jag intervjuade flera tjejer. Hon kom in och knockade mig. Hon kände till karaktären, hon var väldigt smart och jag tackade ja direkt.

Mo'Nique, Lenny Kravitz, Mariah Carey... Det är en intressant ensemble. Hur jobbade du med dem?

- Vi är alla väldigt goda vänner. Det börjar med vänskapen, ur det kommer tillit, och då blir det magi på vita duken. Jag tror inte på att repetera, snarare att jobba i stunden.

Se hela intervjun nedan:

| 25 juli 2013 23:30 |