Film

Skribent

Mats Karlsson

30 maj 2011 | 16:01

Uppföljare till "Insidious" på gång?

Producenten Jason Blum avfärdar inte en eventuell uppföljare till James Wans skräckthriller "Insidious".

Man kan tycka vad man vill om James Wan, men han vet sannerligen hur man inkomstbringande filmer. Wan som tillsammans med Leigh skrev manuset till "Saw", en film som hade den otroligt låga produktionsbudgeten av 1.2 miljoner och fick de imponerande intäkterna av 103 miljoner dollar.

"Insidious" är på god väg att nå samma fina resultat. Filmen har en produktionsbudget av 1.5 miljoner och har till dags dato spelat in ca 70 miljoner dollar. Därför har ryktesspridningen redan dragit igång om en eventuell uppföljare. Även om inga planer för en uppföljare finns inplanerade så vill inte producenten Jason Blum avfärda att det kan ske.

- Jag skulle inte vilja påstå att vi inte överväger det. Det finns ingen plan, inget releasedatum, inget sådant. Jag tror att James (Wan) känner samma sak som Oren Peli (producent). Oren var väldigt skeptisk till en uppföljare till "Paranormal Activity", tills Michael Perry la fram sin idé och som verkade rimligt. Leigh (Whannell) kom på en story som var fyndig och man kände att det fanns en historia att berätta - till skillnad mot att "låt oss göra en ny film och tjäna pengar". Skulle han komma på något som James vill göra, då gör vi det. Om Leigh inte vill göra det, då blir det inget, säger Blum till STYD.

| 30 maj 2011 16:01 |