Spel

Skribent

Vanja Tomin

16 september 2022 | 14:00

"Uncharted: Legacy of Thieves" kommer äntligen till PC i oktober

Spelet kommer bland annat att ha stöd för ultrabreda monitorer och DualSense-kontroller.
"Uncharted: Legacy of Thieves Collection", som innehåller "Uncharted 4: A Thief’s End" och "Uncharted: Lost Legacy", kommer att släppas på PC den 19 oktober. Det här kommer alltså att vara första gången som spelet släpps på PC.
 
Remastern släpptes till Playstation 5 i januari, och en PC-version var under utveckling för att släppas någon gång i år, men det fanns inget lanseringsdatum fören igår då Sony delade med sig av nyheten.
 
Large 92025c4c51115d03582d0c9a159b100b egs unchartedlegacyofthievescollection naughtydogllc g1a 06 1920x1080 273264e5f231
 
PC-versionen kommer att ha ett antal förbättringar, uppdaterat användargränssnitt, stöd för ultrabred bildskärm och möjlighet att justera kvaliteten på saker som modeller och texturer. Detta beskrivs av Naughty Dogs regissör för karaktärsdesign, Rochelle Snyder, i ett blogginlägg.
 
 
Enligt blogginlägget lovas också att spelet kommer att stödja ett brett utbud av andra tangentbord och möss.
 
Spelet kommer även att fungera med Sonys Dualshock 4- och Dualsense-kontroller. Dock behövs kabelanslutning för att dra nytta av funktioner som haptisk feedback (den lilla vibrationen som uppstår när man till exempel avskjuter ett vapen) och adaptiva triggers (motståndet som oftast används med sidoknapparna L2/R2 när man till exempel använder pil och båge i ett spel). 
 
Andra Playstation-spel som dykt upp på PC är bland annat "Marvel's Spider-Man", "Days Gone", "Death Stranding" och "God of War".
 
För den som gillar att nörda ner sig mer i tekniken, är spelets minimispecifikationer följande:
 
 
"Uncharted: Legacy of Thieves Collection" släpps till PC den 19 oktober. 
 
Ser du fram emot att få spela "Uncharted" på PC?
| 16 september 2022 14:00 |