Film

Skribent

Mats Karlsson

22 juni 2012 | 16:01

"Transformers 4" blir ingen reboot

Den fjärde filmen kommer att ha mindre budget och utspela sig i rymden.

Michael Bay hade planerat att lägga Transformers på hyllan, men efter påtryckningar av Paramount tog han beslutet att göra en fjärde film. Dock kommer vi att få se nya skådespelare och filmen får även en lägre budget.

I en intervju med Hero Complex berättar Bay vad vi kan förvänta oss av "Transformers 4" och påtalar att det inte handlar om en reboot.

- Det är ingen reboot, så det är fel benämning. Jag vill inte kalla den för en reboot, för då tror folk att vi gör en Spider-Man och tar det från början. Det gör vi inte. Vi tar storyn som man har sett - storyn vi redan har berättat i tre filmer - nu tar vi historien i en annan riktning. Vi lägger de föregående filmerna till historieböckerna. Jag har träffat manusförfattaren och vi kommer att träffas igen i nästa vecka för att se vi har kommit fram till och se vad det kan leda till, berättar Bay.

Enligt manusförfattaren Ehren Kruger kan historien utspela sig i rymden, något som Bay uttryckt sina önskemål om.

- Jag tror det, ja. Det känns som rätt väg att gå. Jag vill gå utanför ramarna, men jag vill däremot inte göra för mycket sci-fi. Jag vill fortfarande ha kvar grundhistorien. Det är vad som fungerar i de här filmerna och som gör dem lättillgängliga, säger Kruger.

Bay berättar också att man kommer dra in på budgetkostnaden och fjärde filmen blir billigare än de första tre filmerna.

- Vår ambition är att dra ner på kostnaderna med 30 miljoner dollar.

Vilka skådespelare som kommer att medverka i "Transformers 4" återstår dock att se.

| 22 juni 2012 16:01 |