Film

Skribent

Andreas Samuelson

27 mars 2024 | 18:00

Trailerpremiär: Skräckikon i slasher med sköna Halloween-vibbar

Över ett halvår kvar till Halloween får vi en förhandstitt på kommande slasher-rullen ”Bloodline Killer” som verkar följa i Michael Myers fotspår.
Är det någon tid på året som passar för en blodig slasher så är det ju självaste Halloween. Det förstod John Carpenter när han gjorde ”Alla helgons blodiga natt” utan att förutspå dess många uppföljare. Nu är kanske historien om Michael Myers med vita masken färdig i och med senaste ”Halloween Ends”.
 
Men skräckfans bör inte vara oroliga. ”Bloodline Killer” är en kommande rysare som utspelas under samma högtid. Trailern ser lovande ut men minst lika hög dos spänning, våld och blod som Myers alster.
 
Filmen följer en kvinna (Shawnee Smith) vars liv slås i spillror när hennes familj mördas av hennes psykotiske kusin. Flera år senare lever hon och hennes två söner ett enkelt liv i förorten men påminns av tragedin som blivit en populär film-franchise. Och snart börjar mardrömmen igen.
 
 
Smith är en välbekant ikon inom genren mest känd som Amanda i ”Saw”-filmerna men har även medverkat i ”The Blob”, ”Carnival of Souls” och ”The Grudge 3”. I andra roller ser vi Taryn Manning (”Orange is the New Black”), Tyrese Gibson (”Fast & Furious”-filmerna) och Oscarsnominerade veteranen Bruce Dern.
 
Se trailern här:
 
 
Filmen har amerikansk premiär den 26 april.
 
Får du lust att se ”Bloodline Killer”?
| 27 mars 2024 18:00 |