Trailer

Skribent

MovieZine

13 augusti 2023 | 20:10

Trailerpremiär: “Shadow Island” är nästa svenska skräckfilm

En meteorolog ger sig ut till en öde ö för att undersöka ett dödsfall, och hittar något betydligt mer skrämmande än väderrapporten i en kommande svensk indieskräckis.
Om man gillar obehagliga filmer om ödsliga platser så kan nog “Shadow Island” vara något. Den följer meteorologen David som ger sig av ut till en folktom ö för att försöka ta reda på sanningen bakom sin pappas död. På ön finns, bortsett från dåligt väder, även mystiska ljusfenomen och en gömd grotta. Frågan är om David verkligen är så ensam som han tror…
 
“Shadow Island” är en debutfilm från regissören och manusförfattaren Johan Storm, vars efternamn onekligen är passande i sammanhanget. I rollistan finns bland andra Johan L. Heinstedt, Hanne Mathisen Haga och Magnus Roosmann. 
 
“Shadow Island” har redan visats på Fantasy Filmfest i Tyskland, men den kommer nu att lanseras på utvalda biografer och video-on-demand i USA den 8 september, och har uppmärksammats av bland andra FirstShowing.net.
 
Exakt var och när den kommer till Sverige framgår inte, men med tanke på att såväl regissör som rollista är svensk så lär det inte dröja länge innan även vi kan följa med David ut till den spöklika ön. 
 
 
Alexander Svensson
| 13 augusti 2023 20:10 |