Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

26 januari 2024 | 11:00

Trailerpremiär: Nya misstänka mord av Peter Mangs undersöks i dokumentärserie

Journalisten John Mork undersöker mord i Florida, som den dömde mördaren misstänks ligga bakom.
Under ett par års tid satte mördaren Peter Mangs skräck i Malmös befolkning med ett antal skjutningar. Han åkte fast och dömdes bland annat för två mord och fyra mordförsök. Men kan det finnas fler fall?
 
Peter Mangs bodde en tid Florida, USA, samtidigt som flera ännu olösta mord inträffade. Åtminstone två av dessa kan vara den dömde mördaren verk, enligt ledtråkdar som journalisten och dokumentärfilmaren John Mork har hittat hos Mangs själv.
 
Det här är temat för Morks nya dokumentärserien "Peter Mangs - En seriemördares hemlighet". Joel Karlberg, exekutiv producent, säger så här i ett pressmeddelande:
 
- Denna mystiska mordgåta ledde oss över halva världen, och jag ser nu fram emot att äntligen kunna dela våra omvälvande upplevelser med tittarna. Att samarbeta nära John Mork och några av USA:s mest framstående mordutredare i vår strävan efter sanningen har varit både inspirerande och skrämmande när vi har börjat förstå omfattningen och ondskan i det Peter Mangs själv kallar "verksamheten". 
 
"Peter Mangs - En seriemördares hemlighet" består av tre avsnitt och har premiär på både Viaplay och TV3 den 1 februari.
 
 
| 26 januari 2024 11:00 |