Film

Skribent

Andreas Samuelson

25 maj 2024 | 16:00

Trailerpremiär: Se Dennis Quaid som amerikanska presidenten Ronald Reagan i ny biopic

Den före detta filmstjärnan och presidentens liv skildras i dramat med passande titeln ”Reagan”. Se trailern här.
De flesta stora amerikanska presidenter har fått påkostade, stjärnspäckade biopics - ”Lincoln”, ”Nixon”, ”W”. Nu är det dags för den 40:e presidenten, Ronald Reagan att skildras på vita duken i "Reagan" och i huvudrollen ser vi veteranen Dennis Quaid.
 
Den före detta skådespelarens liv och karriär berättas av en gamla KGB-agenten Viktor Petrovich (Jon Voight) som besöks av en kommande rysk ledare som vill veta hur Sovjetunionen förlorades. Med kalla kriget som bakgrund följer vi Reagans liv, från mobbad 11-åring i Illinois via Hollywood och slutligen Vita Huset.
 
I andra roller ser vi Penelope Ann Miller (”The Artist”) som Nancy Reagan, 80-talsstjärnan C. Thomas Howell som politikern Caspar Weinberger, Kevin Dillon (”Entourage”) som filmbossen Jack L. Warner, Mena Suvari (”American Beauty”) som filmstjärnan Jane Wyman och David Henrie (”How I Met Your Mother”) som unga Reagan.
 
Filmen bygger på Paul Kengors bok ”The Crusader: Ronald Reagan and the Fall of Communism” och är regisserad av Sean McNamara. Att hans tidigare meriter inkluderar titlar som ”3 Ninjas och tivoliattentatet” och ”Bratz - The Movie” är knappast lovande och ett mindre angenämt filter som ligger på filmen gör den inte heller särskilt attraktivt.
 
Men Quaid ser ut att ha gjort sig bekväm som den ikoniska titelpersonen och det kan onekligen bli ett underhållande Oscarstiggeri om något. Filmen har varit på G sedan så långt bak som 2010 och Voight fick rollen som Petrovich redan 2012. Vid ett tillfälle skulle Will Ferrell spela Reagan i en komedi som dock ställdes in.
 
Se trailern här:
 
 
Får du lust att se ”Reagan”?
| 25 maj 2024 16:00 |