Serie

Skribent

Andreas Samuelson

12 mars 2024 | 11:30

Trailerpremiär: Se Astrid Lindgrens älskade karaktärer i nya ”Ronja Rövardotter”

Ronja, Birk och alla andra bekanta figurer från Astrid Lindgrens klassiker får nytt liv i trailern till kommande Netflix-serien ”Ronja Rövardotter”.
Det är nu 40 år sedan Tage Danielsson gjorde ”Ronja Rövardotter” (1984), en av de bästa och mest älskade Astrid Lindgren-filmatiseringarna. Nu kommer en ny version i TV-serieformat av Lisa James Larsson (”En kunglig affär”) och av trailern att döma ser det ut som om hon lyckats återskapa den sagolika världen.
 
Som vanligt följer vi titelkaraktären (Kerstin Linden, ”Utvandrarna”) som växer upp bland pappa Mattis (Christopher Wagelin, ”Syndabocken”) rövare i Mattisborgen och den farliga, magiska skogen som omringar den. Hon möter och blir i hemlighet vän med Birk (Jack Bergenholtz Henriksson), son till Mattis rival Borka (Sverrir Gudnason).
 
I andra roller ser vi Krista Kosonen (”Tove”) som Lovis, Maria Nohra (Beck) som mamma Undis, Pernilla August som borgmästaren Valdir, Vera Vitali som fogden Cappa och Johan Ulveson som Skalle-Per.
 
I trailern får vi en smygtitt på både karaktärerna och miljöerna, och det ser riktigt lovande ut. Dessutom lyckas man med moderna effekter återskapa några av de mest ikoniska varelserna som existerar i Ronjas skog - missa inte slutet av trailern efter titeltexten...
 
Se trailern här:
 
 
Första säsongen av ”Ronja Rövardotter” består av sex avsnitt och har premiär på Netflix den 28 mars. Andra säsongen kommer senare i år.
 
Ser du fram emot den nya Ronja-serien?
| 12 mars 2024 11:30 |