Film

Skribent

Andreas Samuelson

20 mars 2024 | 19:00

Trailerpremiär: Samuel L. Jackson jagar seriemördare i ”Breaking Bad”-regissörens thriller

Samuel L. Jackson och Vincent Cassel jagar en lömsk seriemördare i nya ”Seven”-liknande thrillern ”Damaged” av ”Breaking Bad”-regissören Terry McDonough.
Vi är vana vid att se Samuel L. Jackson stötta diverse superhjältar i Marvels blockbusters. Nu får vi snart se den Oscarsnominerade skådespelaren i en huvudroll som snut på jakt efter seriemördare i thrillern "Damaged”.
 
Handlingen utspelas i Skottland där flera lokalbor faller offer för en sadistisk seriemördare. Man kallar in en amerikansk polis (Jackson) som utredde ett liknande fall i Chicago för fem år sedan.
 
Franska stjärnan Vincent Cassel (”Black Swan”) spelar en polis med mörkt förflutet som assisterar Jackson i jakten på mördaren. Terry McDonough (”Breaking Bad”, ”Better Call Saul”) regisserar och i andra roller ser vi Kate Dickie (”The Northman”) och John Hannah (”Fyra bröllop och en begravning”).
 
Trailern ger sköna ”Seven”-vibbar och det är alltid kul att se både Jackson och Cassel i mer seriösa huvudroller. Med tanke på McDonoughs stabila TV-meriter så kan detta bli ett spännande bidrag till seriemördargenren.
 
Se trailern här:
 
 
”Damaged” har amerikansk premiär på bio och VOD den 12 april.
| 20 mars 2024 19:00 |