Film

Skribent

Andreas Samuelson

28 februari 2024 | 21:00

Trailerpremiär: Mystisk TV-serie i ”Buffy”-inspirerade, hyllade skräckfilmen "I Saw the TV Glow"

Två tonåringars värld vänds upp och ned efter att deras favoritserie läggs ned. Se trailern till hyllade skräckfilmen ”I Saw the TV Glow”.
Folk besatthet av TV-serier dras till sin spets i den nya skräckfilmen ”I Saw the TV Glow”, som tidigare i år hade premiär på Sundance Film Festival och fick strålande mottagande av kritiker.
 
Handlingen följer två tonåriga enstöringar som blir vänner genom sin kärlek till TV-serien “The Pink Opaque”. Men när serien läggs ned under mystiska omständigheter så leder duons besatthet till skrämmande förändringar i deras verklighet.
 
Regissören och manusförfattaren Jane Schoenbrun gjorde tidigare succé med rysaren ”We're All Going to the World's Fair” (2021). Denna gång är hen inspirerad av ”Buffy och vampyrerna”, men det är också en väldigt personlig film:
 
- Det handlar mycket mer om att vara förälskad i tv och ett tv-program eftersom du känner dig närvarande eller som dig själv i den verkliga världen. Så det handlar om fandom på ett sätt, men jag tror att det handlar mycket mer om – åtminstone för mig – en queer upplevelse där man letar efter glimtar av magi som jag inte trodde kunde existera i konst och underhållning . Och det handlar om hur det kan vara ett riktigt kärleksfullt utbyte, men också hur det kan fånga dig på det sätt som vi alla, tror jag, kulturellt dissocierar, säger hen till The Wrap.
 
I rollerna ser vi Justice Smith (”Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves”), Brigette Lundy-Paine ("Bill & Ted Face the Music”), Helena Howard (”Madeline's Madeline”), Limp Bizkit-sångaren Fred Durst och Danielle Deadwyler (”Till”). Emma Stone och äkta maken Dave McCary (”Saturday Night Live”) producerar.
 
Se trailern här:
 
| 28 februari 2024 21:00 |