Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 oktober 2020 | 08:20

Trailerpremiär: Möt en ung David Bowie i "Stardust"

Johnny Flynn spelar den mytomspunne musiklegenden i filmen om hur Ziggy Stardust föddes.
Queen och Elton John har redan fått sina hyllade biopics, och nu har turen kommit till legendariske David Bowie. I filmen "Stardust" ska vi få följa med 24-årige David på hans första resa till USA, där han ska promota sin nya skiva.
 
Fans har redan uppmärksammat att trailern saknar något viktigt - nämligen Bowies musik. Filmskaparna hade inte råd att köpa licens till hans låtar, så "Stardust" fick helt enkelt klara sig utan. 

- Vi vill klargöra att filmen inte är en biopic. Den handlar om en vändpunkt i David Bowies liv och den förlitar sig inte på Bowies musik. Som i "Nowhere Boy" för Lennon och "Control" för Joy Division" används tidsenlig musik och sånger som han gjorde covers på, men inte hans originalmusik, säger filmens producent Paul van Carter.
 
 
Skådespelaren Johnny Flynn har vi kunnat se i filmer som "Emma" och "Beast", samt tv-serien "Genius" där han spelade en ung Albert Einstein. I filmen medverkar också Jena Malone som Bowies fru Angie, och Marc Maron som hans publicist Rob Oberman.

"Stardust" får amerikansk premiär 25 november. Inget svenskt premiärdatum än.
| 29 oktober 2020 08:20 |