Film

Skribent

Andreas Samuelson

18 mars 2024 | 21:00

Trailerpremiär: Den sensationella skandalintervjun om prinsens pedofilkoppling

2019 gjorde BBC en chockerande intervju med prins Andrew om hans koppling till Jeffrey Epstein. Nu kommer filmen om hur den blev till. Se trailern till ”Scoop” här.
I samband med skandalen kring dömda sexförbrytaren och pedofilen Jeffrey Epstein kom det fram till att brittiska hertigen av York, prins Andrew, verkade vara inblandad. BBC var inte sena med att förhandla sig till en intervju som kom att chocka folket och bli början på förfallet av Andrews offentliga image.
 
Filmen ”Scoop” skildrar de tre kvinnor som låg bakom intervjun; journalisten och nyhetsankaret Emily Maitlis (Gillian Anderson), TV-producenten Sam McAlister (Billie Piper, ”Doctor Who”) och Andrews privata sekreterare Amanda Thirsk (Keeley Hawes, ”Rebecca”).
 
Rufus Sewell spelar Andrew och Philip Martin (”Catherine the Great”, Wallander) har regisserat. I andra roller ser vi Connor Swindells (”Sex Education”), Romola Garai (”Suffragette”), Paul Popplewell (”71”), Lia Williams (”The Crown”) och Charity Wakefield (”The Great”) som prinsessan Beatrice.
 
Med en saftig, spännande skandal ur verkligheten och pålitlig talang framför kameran är detta ett verklighetsbaserat drama som både låter och ser lovande ut.
 
Se trailern här:
 
 
”Scoop” har premiär på Netflix den 5 april.
| 18 mars 2024 21:00 |