Film

Skribent

Andreas Samuelson

21 mars 2024 | 20:00

Trailerpremiär: Cronenberg-debut om jordens undergång och skräckfylld familjemiddag

David Cronenbergs dotter Caitlin filmdebuterar med ”Humane”, en skräckis där jordens undergång leder till en våldsam familjekonflikt.
Hotet mot miljön är ständigt aktuellt och i filmen ”Humane” är det så illa att man blivit tvungna att göra sig av med 20% av jordens befolkning. Patriarken i en förmögen familj samlar medlemmarna för att annonsera att han planerar att gå med i regeringens dödshjälpprogram. Men saker och ting går inte som tänkt och snart utbryter en kamp på liv och död.
 
Filmen är långfilmsdebut för Caitlin Cronenberg, dotter till ikoniska skräckmästaren David Cronenberg vars son Brandon gjort karriär som skräckfilmsregissör senaste åren. Nu är det alltså dags för Caitlin, som tidigare varit stillbildsfotograf på flera produktioner, inklusive David och Brandons filmer.
 
I rollerna ser vi bekanta ansikten som Jay Baruchel (”This Is the End”), Emily Hampshire (”Schitt’s Creek”), veteranen Peter Gallagher, Enrico Colantoni (”Veronica Mars”), Sebastian Chacon (”Daisy Jones & The Six”) och Sirena Gulamgaus (”Transplant”).
 
Det ser ut som en kul, våldsam kombination av satir om jordens undergång och ”Purge”-liknande skräckfest. Vi tror och hoppas att talangen för genren hamnat hos denna Cronenberg också.
 
Se trailern här:
 
 
”Humane” har amerikansk premiär den 26 april.
| 21 mars 2024 20:00 |