Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 december 2020 | 14:40

Trailerpremiär: Bob Odenkirk är en badass hämnare i ”Nobody”

Familjefarsa flippar ut värre än i "Falling Down". Kolla in vårens hårdaste actionthriller.
”Give me the goddamn kitty cat bracelet!”

Bob Odenkirk spelar Hutch Mansell, en grå familjefar och granne som aldrig gör mycket väsen av sig. En nobody. Inte ens när en rånare bryter sig i hans hem vågar han höja rösten. Men incidenten väcker något inom honom, en djupt vilande ilska och aggression. Förr eller senare kokar det över och då vill man inte vara den som kommer i Hutchs väg.

Bob Odenkirk ("Better Call Saul") gör sin mest badass roll hittills i actionthrillern "Nobody", skriven och producerad av grabbarna bakom "John Wick"-trilogin.
 
Den första trailern vittnar om en actionladdad hämndhistoria med knytnävar av stål och en lagom dos självironisk humor. Kolla in:
 
 
Bakom filmen står regissören Ilya Naishuller, som slog igenom med den flippade actionfilmen "Hardcore Henry". Han berättar för MovieZine att "Nobody" döljer något mer än en traditionell hämndfilm:
 
- Jag vill inte spoila vad filmen handlar om. Det känns inte rätt, publiken ska få en chans att se efter själva. Men den vänder upp och ned på den konventionella "de stal min dotter"-historien som vi sett med både Arnold Schwarzenegger och Liam Neeson. Det här är en historia om en snubbe som önskar att någon blev kidnappad, så att han fick en anledning. Han önskar att han kunde återgå till vem han en gång var, för han trivs inte med medelsvenssonlivet.  
 
Filmen är skriven av Derek Kolstad och produceras av David Leitch, kända för "John Wick". Skulle du säga att den här filmen riktar sig till samma slags publik?

- Jag tror att vi riktar oss bredare, eftersom vi har en starkare story. Det vackra är att tack vare att filmer som "John Wick" tjänade pengar, är folk öppna för att göra en actionfilm med lite mera substans. Utan "John Wick"-filmerna hade vi antagligen inte kunnat göra den här filmen.
 
- Actionscenerna är efterrätten. Storyn är själva steken. Det fina med "Nobody" är att du får en fin stek, och en fantastisk efterrätt. Det är explosivt, färgstarkt, Bob är toppen, men det finns också en substans i själva berättelsen - det var väldigt viktigt för mig, säger Naishuller.
 
"Nobody" får svensk biopremiär den 26 februari. Vad tycker ni om trailern?
| 11 december 2020 14:40 |