Serie

Skribent

MovieZine

11 april 2024 | 12:45

Nu släpps den fartfyllda trailern för "STHLM Blackout"

Erik Johansson och Hanna Alström går på dejt. Du kan aldrig gissa vad som händer sen...
Prime Video satsar svenskt - och visar nu upp sin kommande actionserie "STHLM Blackout" med en första trailer.
 
I seriens fyra delar får vi följa Arthur (Erik Johansson) och Mille (Hanna Alström) som efter en romantisk dejt tillsammans kastas in i ett actionfyllt äventyr de aldrig kunnat vänta sig. Med både polis, legosoldater och andra mäktiga personer hack i häl, tvingas de ta sig igenom sin farligaste och galnaste tid hittills – i jakten på att finna sanningen.
 
 
Läs känna seriens huvudkaraktärer nedan.
 
• Arthur (Erik Johansson) är en teknisk producent på Kanal två. Han framstår som sympatisk och ordinär men ingen känner honom riktigt väl. Arthur har ett förflutet som vittnar om att han en gång var skarp och grävande journalist, liksom en äventyrslysten drömmare, innan han stadgade sig. Hans fru lärde honom konsten att skapa en balanserad tillvaro. Det var tills för ett par år sedan när hon gick bort och lämnade Arthur som änkling.
 
• Mille (Hanna Alström) är en nyskild, kärleksfull mamma till tonårsdottern Isabelle. Hon arbetar som IT-professor och älskar sitt jobb. Mille är en ordentlig, pratsam, skrattande nörd som älskar att somna till true crime-poddar. Det finns en tydlig koppling här: Mille älskar när hon är i rörelse, när beräkningarna går ihop och allting slutar med en logisk förklaring.
 
• Cristina Strandberg (Nina Zanjani) är en ambitiös och noggrann undersökande journalist och nyhetsankare på Kanal två. När vi först träffar henne uppdagas det att hon lyckats gräva fram tvivelaktig information som kopplar samman mystiska strömavbrott, stigande energipriser och försvarsministern.
 
• Viklund (Adam Pålsson) är en framgångsrik brottsutredare som har klättrat genom militärakademin med ett rekord efter ett annat. Han är orubblig, ihärdig och engagerad. Viklund personifierar vår generations oböjliga målinriktade mentalitet som i den här berättelsen följer efter Arthur.
 
• Vera Lang (Alba August) är politisk rådgivare åt försvarsministern. Ung, ambitiös och intelligent men fångad i ett nät av lögner med sanslöst höga insatser. Vi träffar Vera för första gången när hon hjälper försvarsministern i en intervju på Kanal två.
 
• Isabelle (Klara Almström) eller "Izzy" är lika optimistisk och nördig som sin mamma Mille. Hon är väldigt kunnig inom IT och kan grunderna när det kommer till hacking. Hon brottas fortfarande med sina föräldrars skilsmässa. Men allt som allt har hon och Mille kommit ur det bra. Isabelle tycker mycket om sin mamma... som hon anser är alldeles för mycket, men också otroligt rolig och modig.
 
• Albin (Valter Skarsgård) arbetar under Nordin - chefen för energiföretaget Svea Gasco. Han är en kontorsarbetare, en blond man med skjorta och nyckelband. Men låt inte utseendet lura dig, Albin är en idealist.
 
 
Milad Schwartz Avaz har skapat och regisserat actionserien på fyra avsnitt. "STHLM Blackout" får premiär den 3 maj på Prime Video.
| 11 april 2024 12:45 |