Trailer

Skribent

Alexander Kardelo

24 maj 2024 | 09:45

Starka känslor när Celine Dion öppnar upp om sin sjukdom - se trailern till nya dokumentären

”Jag har diagnostiserats med en mycket sällsynt neurologisk sjukdom. Nu är jag redo att prata om det.”
Kanadensiska Celine Dion är en av världens mest firade sångerskor. Känd för powerballader som ger gåshud, från genombrottet i Eurovision 1988 till mäktiga superhiten ”My Heart Will Go On” från ”Titanic” (1997). Med 230 miljoner sålda album är hon en av tidernas mest framgångsrika artister.
 
Blott 56 år gammal brottas Dion nu med en sjukdom som hotar både kroppen och den magnifika rösten. Häromåret blev det känt att hon lider av det sällsynta ”stiff-person syndrome” som påverkar musklerna och rörligheten. Det har varit en kamp på liv och död, skriver E! News.
 
Stjärnan vill nu sprida kunskap och dela med sig av sina innersta tankar. Om en månad släpps en nyproducerad dokumentär där vi både får se karriärens toppar, och möta en tårögd Celine som öppnar upp om sjukdomen.
 
- Det är inte svårt att göra en show. Det är svårt att ställa in en show, berättar hon i trailern. Jag arbetar hårt varje dag, men jag får erkänna - det är en kamp. Jag saknar det så mycket. Människorna. Jag saknar dem. Om jag inte kan springa kommer jag gå. Om jag inte kan gå kommer jag krypa. Jag slutar aldrig.
 
Dokumentären "I Am: Celine Dion" får premiär på Prime Video den 25 juni. Se trailern här:
 
| 24 maj 2024 09:45 |