Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

11 mars 2021 | 15:05

Trailer: HBO försöker avslöja QAnon-rörelsen i ny dokumentärserie

Under tre års tid har en dokumentärfilmare undersökt den högerextrema konspirationsteorins ursprung.
Regissören och dokumentärfilmaren Cullen Hoback ("Terms and Conditions May Apply") har spenderat tre år åt att försöka ta reda på vem som egentligen ligger bakom konspirationsrörelsen kring "QAnon". Vem är denna Q, som startade en av vår tids mest udda konspirationsteorier?
 
2007 utgav sig en okänd person på internetforumet 4chan för att ha den högsta säkerhetsklassen "Q", hos USA:s energimyndighet. Men att användaren hade fått i uppdrag att "informera allmänheten om att Donald Trump arbetar mot och bekämpar en alternativ regering som har styrt USA i decennier". Enligt QAnon leder Trump en hemlig kamp mot "Den djupa staten", ett internationellt nätverk av sataniska pedofiler. Många QAnon-anhängare menar även att nätverkets medlemmar inte bara begår sexuella övergrepp mot barn utan även mördar dem för att utvinna ett livsförlängande ämne ur deras blod. (Wikipedia)
 
I sex dokumentär-avsnitt så får vi alltså följa Hoback när han intervjuar olika nyckelpersoner bakom QAnon runt om i världen, i jakten på vem som startade allt. Det återstår dock fortfarande att se om han faktiskt har hittat den han söker.
 
 
Den första säsongen av "Q: Into the Storm" har premiär på HBO Nordic den 22 mars.
 

Läs också: Alla nya filmer och serier på HBO Nordic i mars

 
Kommer du att ge den nya dokumentärserien en chans? Kommentera gärna nedan!
| 11 mars 2021 15:05 |