Film

Skribent

Alexander Svensson

16 oktober 2023 | 13:00

Trailer: Galna slagsmål och romantik i "Scott Pilgrim Takes Off"

Den animerade "Scott Pilgrim Takes Off" landar snart på Netflix och har håvat in halva Hollywood som röstskådespelare.
“Scott Pilgrim” är en berättelse med många format. Ursprungligen var det en serietidning av Bryan Lee O’Malley, sedan blev den till Edgar Wright-filmen “Scott Pilgrim vs the World” och nu har Scott Pilgrim genomgått nästa stadie av utveckling och blivit animerad TV-serie hos Netflix.
 
“Scott Pilgrim Takes Off” kommer att vara en ny adaption av den story som redan berättats i både serietidnings och filmformat. Den unge nörden Scott Pilgrim förälskar sig i den mystiska tjejen Ramona Flowers, men för att dejta henne måste han besegra hennes sju ondskefulla ex i galna strider. Tittare som är bekanta med materialet sedan tidigare kommer att känna igen sig både i trailern nedan och i serien överlag. I en tidigare intervju med Entertainment Weekly har O’Malley, som skrivit “Scott Pilgrim Takes Off”, dock sagt att serien kommer att innehålla överraskningar även för de som är bekanta med materialet.
 
- Jag skrev serietidningarna för nästan 20 år sedan. Jag kunde inte skriva exakt samma sak igen. Jag behövde berätta Scott Pilgrims berättelse i en värld där den redan berättats, och folk känner till den. Jag var liksom tvungen att måla om den lite och jävlas lite med den.
 
“Scott Pilgrim Takes Off” har även, som tidigare rapporterats, lyckats få mer eller mindre alla skådespelare från Wrights film till att spela sina karaktärer även här. Serien innehåller därmed namn som Michael Cera (“Barbie”), Mary Elizabeth Winstead (“Ahsoka”), Chris Evans (“Captain America”), Brie Larson (“Captain Marvel”), Kieran Culkin (“Succession”), Anna Kendrick ("Trolls") och Aubrey Plaza (“The White Lotus”).
 
“Scott Pilgrim Takes Off” kommer att ha åtta avsnitt och får premiär den 17 november. Den nya trailern ser du här:
 
 
| 16 oktober 2023 13:00 |