Skribent

Mats Karlsson

7 juni 2011 | 22:30

Torkel och Morteza - The Filmen

De tycker att det svenska filmklimatet med polisfilm efter polisfilm är alldeles för grått och tråkigt. Fyra vänner från Västerås vill rita om filmkartan och menar att Ingmar Bergman haft ett för stort inflytande på svensk film.

Vem är ni som står bakom Cinema Vision Videoproduktion?

Bakom Cinemavision står barndomsvännerna Peter Belwon (regissör) och David Ovsepian (producent). Långfilmen Torkel och Morteza görs tillsammans med ytterligare en vän, Pedram Sasan (manusförfattare, huvudroll).

Var kommer idén ifrån till detta projekt?

Vi satt och kolla på CSI Miami och tänkte att det skulle vara roligt om Horatio hade en persisk dialekt. Sen ville Peter träna på en effekt med en kula, så vi hittade på Torkel och Morteza karaktärerna och satte de i ett samanhäng där det sköts, så Peter fick träna på kulan som flyger. Från det blev den en kortfilm på 18 minuter, och nu snart långfilm.

Ni var ju i Cannes för att träffa filmfolk. Hur blev ni bemötta där?

Superbra. Vi hade möten med SF, TV4 och Canal +. Det gick jättebra. Än så länge har vi överhuvudtaget blivit väldigt positivt bemötta i branschen. Folk verkar uppskatta vår energi och vår drivkraft att göra vår egen film.

Nu har ni släppt en pilot-trailer? Hur har den blivit mottagen?

Över förväntningar. Vi har gång på gång fått beröm för att scenen är så pass rolig och välproducerat. En återkommande punkt är att det känns nytt och fräscht. Nånting som hittils inte har gjorts i Sverige.

Vad blir nästa steg efter piloten? 
 
Just nu jobbar vi för fullt med att finansiera projektet. SF har redan sagt ja och kommer gå in som medproducenter. Vi förhandlar med två TV kanaler, och tror att vi kommer få projektet greenlightat innan midsommar. Om så blir fallet spelar vi in filmen under hösten med biopremiär 2012. 
Men vi får se vad som händer, de närmaste 2-3 veckorna kommer allt avgöras.

Slutligen söker de en kille eller tjej som kan hjälpa dem med bloggen och vara en del av deras spännande resa. Maila in ditt intresse till film@cinemavision.se och glöm inte att kolla in deras nysläppta teaser här nedanför.

| 7 juni 2011 22:30 |