Film

Skribent

Andreas Samuelson

31 januari 2023 | 16:40

Tom Hanks och Robin Wright föryngras i Robert Zemeckis nya film

Trenden att digitalt föryngra skådespelare fortsätter och nu blir det gamla ”Forrest Gump”-paret i kommande filmen ”Here”.
Hanks och Wright blev ett av 1990-talets mest älskade kärlekspar på film som Forrest Gump och hans älskade Jenny i Zemeckis Oscarsvinnare från 1994. Nu återförenas alla tre i ”Here”, baserad på Richard McGuires serieroman, skriver Hollywood Reporter.
 
Handlingen utspelas i ett enda rum och följer karaktärerna under flera år. Det innebär att skådespelarna kommer föryngras digitalt vilket man ska åstadkomma med ett nya, AI-drivna verktyg Metaphysic Live.
 
Det är AI-företaget Metaphysic som utvecklat vad som ska användas i nöjesindustrin för att skapa ”högupplösta, fotorealistiska ansiktsbyten och föryngringseffekter på skådespelarnas prestationer live och i realtid utan behovet för ytterligare kompostering eller effekter”.
 
Se en reklamfilm från företaget här:
 
 
Även Paul Bettany och Kelly Reilly (”Yellowstone”) medverkar i filmen som planeras att släppas 2024.
 
Med tanke på att Zemeckis senaste filmer, inte minst fjolårets ”Pinocchio” minst sagt lämnat en del att önska så hoppas vi att han denna gång får till något mer i stil med hans äldre klassiker, speciellt när han återförenar sina ”Forrest Gump”-stjärnor.
| 31 januari 2023 16:40 |