Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 december 2020 | 10:30

Tom Hanks: "Biograferna kommer överleva pandemin"

Men det kommer att krävas storfilmer av Marvel-mått för att locka tillbaka publiken.
Biograferna kommer att överleva COVID-19, om du frågar Tom Hanks. Men de kommer att domineras av Marvel och liknande blockbusters - en ofrånkomlig utveckling, menar skådespelaren.

- En stor förändring var ändå på väg (...) Kommer biograferna att fortsätta finnas? Absolut. Jag tror också att biografägarna får mer frihet i att välja vad de vill visa, säger Hanks i en intervju med Collider.

Men han tillägger också att publiken kommer att dras främst till de allra största eventfilmerna, som "Avengers".
 
- "News of the World" är kanske den sista vuxenfilmen där folk har något intressant att säga, som kommer spelas på stor duk. Efter det här kommer det behövas Marvel och alla slags franchiser för att garantera att biobesökarna dyker upp igen. Det är såna filmer man vill se på stor duk.
 
 
Hanks är just nu aktuell i Paul Greengrass westerndrama "News of the World", som gick upp på amerikanska biodukar på juldagen. Internationellt kommer filmen att släppas direkt på streaming via Netflix.

- Den här förändringen har sakta varit på gång, COVID-19 skyndade bara på det. En ruskig massa filmer kommer bara att finnas på streaming, och det är okej, för de kommer att produceras och designas för folks skapligt stora widescreen-tv:s där hemma. 
 
 
Hur ser ni på biografernas framtid i en tid där streaming växer? Är de smalare dramafilmernas tid på bioduken förbi?
| 27 december 2020 10:30 |