Film

Skribent

Mats Karlsson

10 maj 2012 | 14:01

"The World’s End" närmar sig

Edgar Wrights kommande film "The World’s End" är nu äntligen i startgroparna och siktar på att dyka upp på biograferna under 2013.

Edgar Wright, Simon Pegg och Nick Frost slår återigen sina påsar ihop för att göra "The World's End". Wright och Pegg har nu skrivit färdigt manuset och nästa steg är att få Universal att ge grönt ljus till projektet. Ambitionen är att få filmen klar för biograferna till våren 2013.

Edgar Wright kommer att regissera filmen och radarparet Simon Pegg och Nick Frost tacklar huvudrollerna. En officiell synopsis har släppts som lyder så här:

20 år efter ett försök till en episk pubrunda, återförenas fem barndomsvänner när en av dem blir fast besluten att ge sig på maratondrickandet igen. De är övertygade att iscensätta ett extranummer av kompisen Gary King, en 40-årig ​​man som vägrar lämna tonåren.  Han drar med sina motvilliga kompisar till sin hemstad och försöker återigen att hitta den mytomspunna puben, The World's End. När de försöker förena det förflutna och nutiden, inser att de den verkliga kampen är framtiden, inte bara deras, utan hela mänsklighetens. Att hitta The World's End är det minsta av deras bekymmer.

| 10 maj 2012 14:01 |