Spel

Skribent

Vanja Tomin

15 september 2022 | 14:30

"The Sims 4" blir helt gratis att spela

Blir free-to-play redan i oktober.
Grattis är gott, Electronic Arts gör det populära simulationsspelet "The Sims 4" gratis att spela för alla.
 
Det första "The Sims" släpptes år 2000 och sedan dess har det kommit många nya spel och tilläggspaket.
 
En free-to-play-modell kommer sannolikt att fungera ganska bra för "The Sims". Även om basspelet är essensen av upplevelsen, har det bara varit en liten del av spelet. Även under "The Sims" och "The Sims 2" var expansioner en viktig del av spelmodellen, och "The Sims 4" har mer än 60 spelpaket som gör det möjligt för spelare att bygga på originalspelet.
 
 
- I samband med att "The Sims 4" blir gratis att spela, är vårt team mer dedikerat än någonsin för att utveckla en ny och meningsfull upplevelse för våra spelare, säger Electronic Arts.
 
Spelföretaget har även sagt att de kommer att fortsätta att skapa nya tilläggspaket och innehåll för spelet under överskådlig framtid.
 
De som tidigare har köpt "The Sims 4", eller som köper det före den 17 oktober, kommer att få något som kallas Desert Luxe Kit, vilket är ett paket med möbler för inomhus och utomhus.
 
 
En uppföljare till spelet är under utveckling, men vi har inte hört ett pip från den sidan på länge, dagens nyhet kan alltså antyda att vi fortfarande är långt ifrån en lansering.
 
 
Den 18 oktober kommer basspelet, det vill säga utan alla tilläggspaket, att vara helt gratis att ladda ner på PC, PlayStation och Xbox.
 
Jag har inte spelat "The Sims" på många år, senast jag spelade fokuserade jag på att döda så många som möjligt för att bygga min egna kyrkogård i trädgården och ha spöken på besök under natten. Men jag måste medge att det börjar klia i fingrarna när jag läser denna nyhet och jag kommer definitivt ta chansen att återuppta spelet igen. 
 
Vilket är ditt roligaste minne från "The Sims"?
| 15 september 2022 14:30 |