Serie

Skribent

Alexander Kardelo

24 november 2020 | 11:30

"The Queen's Gambit" slår rekord på Netflix

Nya miniserien har visat sig bli en av streamingtjänstens största succéer.
TV-serien "The Queen's Gambit" har under hösten blivit en av de mest omtalade titlarna på Netflix. Vi förstår varför: det är en tjusig produktion med en fantastisk prestation av Anya Taylor-Joy, och en både fascinerande och gripande historia om ett schackproffs med missbruksproblem.

Serien har visat sig bli en riktig tittarsuccé, ifall någon tvivlade: Netflix meddelar nu att den är deras största miniserie någonsin. 62 miljoner ska ha sett "The Queen's Gambit", eller åtminstone något av serien, under de första fyra veckorna sedan premiären. Serien låg också etta i 63 länder, enligt Variety.

"The Queen's Gambit" imponerar inte bara på tittarna men även på kritikerna. MovieZines recensent Viktor Jerner delar ut toppbetyg och skriver:

"Ingen film eller serie från i år har lyckats få mig lika handlöst klistrad och totalt uppslukad som dessa sju avsnitt och när allt var över ville jag plöja igenom alla igen."
 
 
Serien har också väckt allmänhetens intresse och respekt för en bortglömd sport. Vanity Fair skriver att försäljningen av schackspel har skjutit i höjden, och vissa speltillverkare rapporterar en ökning med 1000 procent. 
| 24 november 2020 11:30 |